CSAK HANGERŐBEN VOLT ERŐS A JAKAB MŰSOR A MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN

Fotó: Ribáry Zoltán

Hétfőn este Jakab Péter bukott Jobbik-elnök fóruma volt a fő műsoridős, úgymond kiemelt program a művelődési központban, amennyiben a nagyteremben kapott helyett az esemény. Igaz, sokat saccolunk, ha azt mondjuk, hogy nagyjából negyven-negyvenöt érdeklődő érkezett a széksorokba. Ahogy láttuk, a váci önkormányzat szivárványos ingatlanügynökségét erősítő jobbikos gmk-trió egyik tagja sem ült be, bár lehet, hogy egyikük-másikuk talán ott fülelt a folyosón.

Itt rögtön érdemes szóba hozni a magát már sokszorosan lejárató politikus magyarázkodását, miszerint a rendezvényt csak azoknak hirdették meg, akik feliratkoztak hozzájuk, jelezvén, hogy szeretnének a Nép Pártján Mozgalomhoz csatlakozni valamilyen módon. Na már most adódik akkor a kérdés, hogy ha ennyien regisztráltak, akkor talán egy kisebb terem is elég lett volna, egyrészt kevesebb bérleti díjért, másrészt a látszat kedvéért, hogy lám, úgy megtöltenek egy helyiséget, hogy ihaj. De legyünk megengedőek: elképzelhető (bár nem valószínű), hogy valójában százak regisztráltak, csak végül a többség nem tudott eljönni, esetleg minden kisebb terem foglalt volt – de ezzel tegyük is félre a számháborút az érdeklődés, illetve érdektelenség vonatkozásában.

Amúgy a szétszórt személyiségével egymagában tömeget képezni képes Jakab nagyon nagy szpícset vágott le, legalábbis ami a hangerőt illeti, nyilván nem érezte elégségesnek a kézi mikrofon kihangosításának decibelmutatóját.

Viszont a mondandó tartalma alapvetően a tőle megszokott, merő demagógia volt, ráadásul tele tárgyi tévedésekkel, politikai gyűlölködéssel, talán csak egy részletet érdemes kiemelni belőle, azt is inkább az ellentmondásossága miatt.

 

 

Még az alkalom legelején Jakab azt állította, hogy nemzeti érzelmű jobboldali embernek vallja magát, ehhez képest kormánykritikája, zászlóbontó főideológiája velejeként – Dobrev Klára nótáját fújva – azt emelte ki, hogy hazánk mostani vezetői hibásan ragaszkodnak a függetlenséghez, a nemzeti szuverenitáshoz, mert akkor lesz majd itt Kánaán, ha Magyarország is letérdel a brüsszeli bürokraták előtt.

 

 

Fotók: Ribáry Zoltán/VácOnline