MATKOVICH TUDJA, HOGY A ROSSZ TETŐT JAVÍTANI KELL, AKKOR FIA ÉS LELKES LAKÓTÁRSA MIÉRT NEM?

Ismét a váci polgárok károsultak, duplán. Több száz millió forintból újítják fel Matkovich Ilonáék a polgármesteri hivatal épületét, ők tudják, hogy a rossz tetőt javítani kell. Kár, hogy a fia, Pajor Dániel és a polgármester volt házastársa, Lelkes István nem ért ezzel egyet. Gondolhatjuk ezt abból, hogy a korábban több cikkünkben szereplő hibás Barabás utcai társasház rendre beázó tetőszerkezetét nem javítja ki a HPL Beruházó Kft. (korábbi cégneve Hangyavár Ingatlan Kft.), amely hozzájuk köthető. Több váci család életét keseríti meg az élet- és balesetveszélyesen felépített társasház.

Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, Matkovich Ilona polgármester büszkén adta hírül a napokban, hogy felújítják az épületet, ahová bejár dolgozni. Mint írja:

„Gépóriások a Városháza előtt. Örömmel tölt el minden nap azt látni, milyen nagy gondossággal és szakértelemmel végzi a kivitelező a barokk épületrész tetőcseréjét.”

A város hivatalos weboldalán pedig arról számolnak be, hogy „a tetőszerkezet hosszú időn át fennálló beázások okozta komoly károsodása miatt főelemeket kell cserélni annak érdekében, hogy a tetőszerkezet megfelelően jó műszaki állapotba kerüljön, emellett teljes héjazatcsere szükséges, hogy a rendszeres beázások megszűnjenek”.

Városháza felújítás – Fotó: Matkovich Ilona közösségi oldala/VácOnline

A polgármester örül, mert nagy gondossággal és szakértelemmel készül a szép, új tetője, váci családok azonban szenvednek, mert az ő lakásuk bizony továbbra is be fog ázni.

Méghozzá azért, mert noha jelentős hibákat detektált a Barabás utcai társasháznál eljárt igazságügyi szakértő, sem a korábbi és most újra ügyvezetővé vált Lelkes István, sem Pajor Dániel, Matkovich fia, saját ügyvezetősége idején nem javította.

Arról van szó ugyanis, hogy igazságügyi szakértői vélemény és tűzvédelmi szakvélemény sorolja több oldalon keresztül, hogy miért élet- és balesetveszélyes az az épület, amelyet a Matkovich Ilonához köthető Lelkes István (később Pajor Dániel lett az ügyvezető, majd újra Lelkes) cége adott el váci családoknak. Az épületből anyagokat spóroltak ki, emellett nem a terveknek megfelelően készült el a társasház.

Fotók a szakértői véleményből

Nézzék meg jól ezeket a fotókat, látni fogják, hogy egyértelmű és semminemű műszaki szakértelmet nem igényel annak megállapítása, hogy a beépített tetőfólia selejt.

Ennek ellenére a Matkovich érdekkör nem javítja ki a hibás tetőt (sem). Igen, a Matkovich érdekkör nem teljesíti garanciális kötelességét, míg a váci polgárok adóforintjaiból a balos koalíció, élükön a polgármesterrel luxus beruházás kivitelezését végzi a városháza épületén.

Javaslat és jó tanács az épülő Pajor-projektek már leszerződött és leszerződni kívánó ügyfeleinek: a legszigorúbb műszaki ellenőrt szerződtessék a kivitelezés teljes tartamára (ehhez joguk van).

***

ÉLETVESZÉLYESEN MEGÉPÍTETT TÁRSASHÁZON NYERÉSZKEDIK A MATKOVICH ILONA CSALÁDTAGJAIHOZ KÖTHETŐ VÁLLALKOZÁS?

PAJOR DÁNIEL OLIGARCHA, MATKOVICH FIA MENEKÜL A MASSZÍVAN VESZTESÉGES CSALÁDI CÉGBŐL