AKCIÓS LAKÁSOK LEKÖTHETŐK A KŐHÍD LAKÓPARKBAN – EGY MÉM UTÓÉLETE

Sok önkéntes és bérkommentelő adott műfelháborodásának hangot e kiemelt képünkön szereplő kis mémünk közlése után. A sistergő indulatok láttán ilyenkor – diákkorunk torpedó-játékában egy jó találat után – csak annyit mondtunk: talált, süllyedt! A mém ugyanis szarkasztikusan arra akart rámutatni, hogy MI FÁJ annyira a Káptalan u. 16. sz. elvesztésében a városházi ingatlanügynökségnek (by Szádoczki I.) és MI AZ AMI NEM a Matkovich ingatlanbefektetői klánnak, és minek az elfedésére szervezte meg a hatalmon lévő baloldal ezt a tüntetésnek becézett hepajt a Modern Művészeti Gyűjtemény elé. (Itt sajnáljuk azokat a civileket, akiket Ilona asszony tőrbe csalt és egy „meg nem gondolt gondolat” jegyében csak egyféle biodíszletül szolgáltak egy romlott ügyhöz készített fotón.)

Lássuk, mi az, ami valójában van!

Matkovich Ilona ki akarta ebrudalni a galériát, ehhez számos hivatali eszköze megvolt, holott az ingatlannak nem tulajdonosa, csak kezelője volt a város!

Papp László galériással való arrogáns tárgyalásokon, valamint a bizottsági és testületi üléseken egyaránt harcoltak az ingatlan kiürítéséért. Ebben már a Váci Dunakanyar Színház szétverésén begyakorolt mozdulatok is segíthették, hiszen szemmel láthatóan nem tűr a „városában” egyetlen polgári szellemiségű intézményt, közösséget sem. (Valamint épp Papp Lászlónak fejtette ki, amihez hatalomgyakorlásának e rövid időszaka alatt is már nagyon gyorsan hozzászokott: „Én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!”)

Azonban a galéria ezúttal megvédte önmagát, és rengeteg civil kiállt a galéria mellett aláírásgyűjtéssel, internetes közösségi oldalakon, a Múzeumok Éjszakáján pedig személyesen a galéria értékes festményeit megmutatva.

Egyébként éppen ezt az akciót próbálta lemásolni Matkovich, ami rendkívül parodisztikusra, sutára, rövidre, politikusokkal teletűzdeltre, csekélyke létszámúra és vérszegényre sikeredett.

Végeredményben Vácon ezúttal

  • győzött a politikával szemben a kultúra megmaradásáért a civil összefogás,
  • megmaradhatott az ingatlan kulturális funkciója,
  • továbbra is közhasznú tevékenység folyhat majd benne,
  • nem terpeszkedhetett el az urambátyám-féle haveri privatizáció,
  • és nem épült egy újabb belvárosi, ismert fésűs beépítésű zsúfolt társasház az ingatlan helyén.

Gyanúnk szerint a Káptalan 16. szám alatti Civil Ház ötletét is csak később eszkábálták össze a városházi propagandisták, mert eddigi kutatásunk nem hozott semmiféle eredményt, hogy 2019-től bármiféle javaslat, előterjesztés, tárgyalás lett volna erről a fantom intézményről. (Egyben kérünk minden váci olvasónkat, hogy segítsenek kideríteni, hogy van-e írásos nyoma ennek a tervnek, vagy most ezúttal tévedünk.)

A politikai jobboldal és a városi polgári értékrendű civilek – ennek immár számos kézzelfogható jele van – ébredeznek Vácon, mind jobban hallatják hangjukat! És minél erősebb ez a hang, minél több sikert érnek el, annál agresszívabb megnyilvánulásokra, akár már becsületbe gázoló elragadtatásokra is vetemednek a mostani pozícióikat 2019 óta öröknek hívő városi vezetők és a kitartott propagandistáik.

Egyik megnyilvánulása ennek, hogy

legalább húsz városházi és az ő érdekeiket kiszolgáló helyi baloldali „sajtó” ontja az emberi méltóság alatti mémeket, amelyek az altesti humor színvonalán igyekeznek dehumanizálni a helyi jobboldal váci prominenseit.

Szíveskedjenek majd azokon is felháborodni a mi kis képi fricskánkon megrökönyödtek. (A csak egy-egy lájkot megért posztjaiknak nem szeretnénk reklámot csinálni, de aki kíváncsi a névtelenség mögé bújó trollok ocsmányságaira, bátran járjon utána.) Így hát megmutatunk néhány baráti oldalon talált képes politikai humorbonbont.

FIGYELEM! A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT, EZEK A MÉMEK NEM A VALÓSÁGOT TÜKRÖZIK, HANEM PHOTOSHOPPAL KÉSZÜLT KÉPES POLITIKAI VICCEK!