SZIVÁRVÁNYOS MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK IRÁNYTŰ NÉLKÜL, AVAGY MERRE TOVÁBB KISS ZSOLT JÁNOS?

Nemrégiben politikai-közéleti fejlemény volt, hogy Ujhelyi István EP-képviselő bejelentette: kilép az MSZP-ből. No már most adódik a kérdés, mit szól ehhez például a pártot a városvezetésben képviselő Kiss Zsolt János alpolgármester, aki a korábban általa oly nagyra becsült brüsszeli politikus távoztával elvesztette korábbi szellemi vezérét? (Szívesen megkérdeznénk, de őt is köti az elhíresült szájzár rendelet, ezért csak morfondírozhatunk e politikai szélkakasról.)

Kiss Zsolt közösségi oldalán 2019. május 23-án így posztolta e képeket: „Most vasárnap az én olvasatomban arról döntünk, hogy kik legyenek azok a személyek, akik képviseljék Magyarországot az európai parlamentben. Más olvasatban, hogy a gyermekeim kerítések, határok nélkül, szabadon élhessenek Magyarországon, Európában, vagy a világban. Ezt számomra az 1. Lista most is Ep politikusai: Újhelyi István, Szanyi Tibor, Jávor Benedek testesítik meg! Kérek mindenkit menjen el szavazni! Én még 2000 szórólap kihordásával mozgósítom a váci szavazókat.”

Jellemző ezekre a megélhetési politikusokra Ujhelyi MTI-hez küldött közleménye a kilépéséről:
azt írta, hogy valami összeragaszthatatlanul eltört, 10 623 nap után elbúcsúzik a Magyar Szocialista Párttól. Kiemelte: igyekezett legalább annyit visszaadni a párt közösségének az elmúlt évtizedekben, amennyit kapott; az MSZP tagjai közé 18 évesen lépett be, a párt az élete csaknem kétharmadában a második családja volt. A politikus hozzátette, hogy nem adja fel a harcot, céljai, tervei, hite és ereje is van Magyarország sorsának alakítására. Jelezte, hogy folytatja az Európai Parlamentben megkezdett munkáját, a magyar szociáldemokrata választók közösségének és érdekeinek képviseletét, de szocialista párttagság nélkül.

2019. május 23-án Kiss Zsolt ellen közpénz sikkasztás miatt már elment a feljelentés!

Hát igen, ez nagyon markánsan megmutatja Ujhelyi egyik jellemvonását: elárulja a pártját, de a mandátumát nem adja vissza, és kétség sem fér hozzá, valójában nem azért, mert olyan hatékony lenne Brüsszelben, á, dehogy, hiszen ő az egyik leghangosabb hazaáruló odakint, csak hát kell az a busás pénz, amit ezért felmarkolhat!

Kiss Zsolt 2022. július 2-án így gratulált Ujhelyinek, aki frissen elnyerte a brüsszeli „kitartóitól” a megszolgált elismerést. „Gratulálok dr. Ujhelyi István EP képviselőnek! Személyében a kiemelkedő teljesítményt díjazták. Jó egészséget és további sikeres munkát kívánok!”

Jellemző, hogy annak idején Kiss Zsolt János – erőteljesen törleszkedve – a közösségi médiás oldalán sem mulasztotta el gratulálni Ujhelyinek az EP-képviselővé választásához, s egyebekben is kereste a barátságát, kegyeit, aki egy kampányhaknin is megfordult városunkban.

Most érdeklődve várjuk, hogy mennyire szent neki a korábbi barátság, a harcostársi közös múlt annak, aki eddig bárkit és bármit kész volt elárulni, ha úgy vélte, hogy ez a politikai túlélésének a záloga?

A Vácon épp ebben az évben Krajcár Keselyűként elhíresült alpolgármester így keselyűzött 2021. január 31-én

Kiss Zsolt János az utóbbi évtizedekben, de különösen a szivárványos önkormányzat összeállása óta sok mindenben egyre inkább csak leépül: hiába gyűri az ipart már jó ideje, nem tett szert számottevő városmenedzseri képességekre, nincsenek már respektálható baloldali elvei sem, azokat gondolkodás nélkül sutba dobta, szavahihetősége jóformán nulla,  pártpénz sikkasztási ügyében sem tisztázta magát, a közvélemény előtt semmiképp.

Úgy tűnik, nincs már valós, politikai iránytűje a szivárványos  alpolgármesternek, de talán nem is hiányzik neki, hiszen az orra még jó, érzi a semmittevéssel, széltolással, cukiskodással, hablatyolással is megszerezhető pénz szagát. Nos, gratulálunk, ez aztán a komoly politikusi tudás és erény, igaz, de erre egyre kevesebben tartanának igényt.

***

Egykori párttársai bemutatják ebben a videóban Kiss Zsolt viselt dolgait:

Fekete Zoltán
2018-tól 2020-ig volt a Pest megyei MSZP elnöke, amikor kizártak a pártból.

Dr. Molnár Péter
2010 óta a vecsési szervezetnél dolgozott, az elnök úrnak volt a helyettese, a megyei elnökség és a területi szövetség munkájában vett részt.

Oláh László
2008 óta volt a vecsési helyi szervezet vezetője.

Pinczehelyi Tamás
Több vonatkozásban is érintettje ennek az ügynek, ugyanis Trenka István elnöksége alatt elnökhelyettes volt, azt követően pedig szintén elnökhelyettes maradt, amikor 2018-tól Fekete Zoltánt választották meg elnöknek.

Trenka István
2015. február óta volt az MSZP Pest Megyei Területi Szövetségének elnöke, a 2018-as választásig, amikor is lemondott az elnöki posztról.

BESZÉLGETÉS ÖT EGYKORI VOLT BALOLDALI MEGYEI VEZETŐVEL KISS ZSOLTRÓL ÉS A KÖZBEN „KFT.-VÉ ÁTALAKULT” MSZP-RŐL

***

Akik még bővebben szeretnének tájékozódni, íme Kiss Zsoltról szóló írásaink.