SZÁDOCZKI IMRE: MINDEN VÁRAKOZÁST ALULMÚL EZ A VÁROSVEZETÉSNEK ÁLCÁZOTT INGATLANÜGYNÖKSÉG – HELYREIGAZÍTÁS

A 2022. október 3. napján megjelent „SZÁDOCZKI IMRE: MINDEN VÁRAKOZÁST ALULMÚL EZ A VÁROSVEZETÉSNEK ÁLCÁZOTT INGATLANÜGYNÖKSÉG” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Matkovich Ilona fiának tulajdonában álló építőipari cég a Kőhíd utcai építkezés során munkavédelmi szabálytalanságok miatt büntetést kapott a héten. A valóság ezzel szemben az, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal a 2022. augusztus 24. napján megtartott helyszíni szemlét követően a Matkovich Ilona fiának tulajdonában álló építőipari céggel szemben hivatalból munkavédelmi eljárást indított, amely egyelőre nem zárult le.

***

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Az egész országot foglalkoztatja a hidegebb idő beálltával az elszabadult háborús energiaárak kérdése. Vác vonatkozásában hogy látja e problémát?

A kormány mindent megtesz a lakosságra eső rész tompításáért. Sokat hallhattunk és olvashattunk erről az utóbbi hetekben, most talán elég annyi, hogy a tízszeresére emelkedett gáz és áram árának elviselhetővé válása naponta 6 milliárdba kerül a kormánynak. Ez a helyzet, ennek kialakulásának okairól most nem nyitnék vitát, de az nyilvánvaló, hogy ezek az okok nem országunk határain belül keresendők. Ehhez a helyzethez alkalmazkodni tudunk csak, mindenki keresi a legolcsóbb, legelviselhetőbb megoldást.

VO: Mit gondol a sorra „elhasalt” váci városházi beruházásokról? 

A megemelkedett árak az önkormányzatokra is nagy súlyt helyeznek. Valahogy ki kellene gazdálkodni az irtózatosan megemelkedett számlákat. Nem könnyű, de egy felelős városvezetésnek mindent mérlegre téve kell(ene) döntéseket hoznia. Itt Vácon a felelőtlen ingatlaneladásoknak köszönhetően kb. 1 milliárd forint van lekötve a számlán. Azt gondolná az ember, hogy ez a nehéz helyzetekre félretett összeg most kisegíti a vezetést és nem kell fájdalmas döntéseket hozni. Ehhez képest – a hozzám eljutott hírek szerint – a váci kultúra és sport téli álomra vonul. Bezár a művelődési ház, bezár a színház, bár ezt nem igazán fogjuk észrevenni. A sport lefejezése a sportcsarnok bezárásával kezdődik novembertől. A férfi és női kézilabdacsapatok fedél nélkül maradnak. Nem kellett az ingyen sportcsarnok, ami ugye a tervek szerint napelemes és hőszivattyús technikával épült volna fel és most semmibe nem kerülne. A vízilabdások pedig vagy kifizetik a sátortetős medence költségeit vagy mehetnek Gödöllőre edzeni, ahol érdekes módon nem zár be az uszoda!

VO: A városházát megbüntették az étkezés kiszervezéséért, amit mindenfajta közbeszerzés nélkül sikerült egy – a rossznyelvek szerinti – haveri cégnek kiszervezni. Sokat beszélt már lapunk a mindent alulmúló minőségről és adagokról. Hogy látja a váci jobboldal a hivatalos elmarasztalást?

Nem lenne késő változtatni ezen az állapoton. A Matkovich Ilona fiának tulajdonában álló építőipari cég is büntetést kapott a héten. A Kőhíd Lakóparkot feldúló vállalkozást, mely fákat vágott ki kismadarakkal és semmibe veszi az ott lakókat, munkavédelmi szabálytalanságok miatt büntették meg! Minden várakozást alulmúl ez a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség. A bennünket személyeskedve sértegetőknek pedig egy dakota közmondással üzenek

„Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is”.

VO: Mit üzen a baloldali vezetésnek?

Semmit nem fogunk elhallgatni, mindig mindent el fogunk mondani a társaság ügyeiről! Már csak 730 nap 9 óra van hátra 2024. október 1-jéig. Ennyit kell kibírnunk a cégeltüntetők, sikkasztók, bukott énektanárok, pénzhiénák, perverzek, váci-nácik, tolvaj mentősök és társaik uralmából.