CSEREKLYE KÁROLY: EZ NEM VAGYONGAZDÁLKODÁS, EZ VAGYONFELÉLÉS

Csereklye Károly, a Vác Városért Választási Egyesület önkormányzati képviselője a szeptemberi képviselő-testületi ülést követően röviden értékelte a 0627 stábjának a baloldali többségű városvezetés szerinte botrányos ingatlangazdálkodását.

– Jelen pillanatban, ahogy látjuk, a városnak az a célja, hogy mindent eladni, hiszen azt mutatja az eddig eladott ingatlanok száma is, hogy például a lakásszámlán 370 millió forint van, és nem látjuk, hogy új lakások épülnének, felújítás lenne. Egyedül a volt kommendánsi hivatallal kínlódunk közel két éve – közölte a lappal Csereklye Károly ellenzéki képviselő.

Hány lakás lett itt visszapótolva az előzőekhez képest? Itt az a cél, hogy mindent eladni, berakni a pénzt, lehet látni, hogy több mint 2 milliárd forint van lekötve, és még mennyi a szabad felhasználású pénz?

Ez egy oktalan, hozzá nem értő gazdálkodás, ami a városban folyik, különösen az ingatlanokkal.

Ez nem vagyongazdálkodás, ez vagyonfelélés, véleményem szerint.

Tulajdonképpen az ingatlanról le van a gond, a pénz itt van bent, és hogy majd a pénzzel mit csinálunk, az még rejtély a képviselő-testület számára is, lehet, hogy egyesek számára nem az, de itt nem látom azt, hogy az önkormányzat visszaforgatná arra a célra, amire megkaptuk ezt a területet, hiszen ezt lakásépítésre, fejlesztésre, felújításra kellene fordítani.

Amikor kérdésem volt, hogy 10, illetve 13 százalékos az első félévben a fejlesztés felújításra kiadott összeg, akkor ilyen semmitmondó válaszokat kaptam a polgármester asszonytól, amit már többé-kevésbé megszoktunk:

körül kell nézni a városban, hogy mennyi a fejlődés, hogy halad a város

– zárta a rövid interjút Csereklye Károly.