KÍNOSAN MAGYARÁZKODOTT INOTAY GERGELY A LAKOSSÁGI FÓRUMÁN – OLVASÓI LEVÉL

Hétfőn Inotay Gergely kiállt a burgundiai lakóközösség elé és csúnyán megégette magát. Ahogy az sejthető volt, a város gondolkodás nélkül aláírt mindent, amit a Diadal téren építkező étteremlánc csak kért, és a tájékoztató nyomán nekünk egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a városvezetés képviselte volna az itt élők érdekeit – írja egy olvasónk.

Inotay Gergely azzal kezdte, hogy elnézést kért, mert 2,5 év alatt egyszer sem állt ki a körzete elé.

A covid-helyzetre hivatkozott, ami érthető lenne, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy bő egy évig kampányolt és teljesen elhanyagolta a körzetét,  miközben a háttérben megindultak az egyik gyorsétteremlánccal való tárgyalások.

A fórumon sokszor felmerült a forgalombővülés, e kérdésére adott válasza megdöbbentő volt: az önkormányzat egyáltalán nem vizsgálta meg, hogy milyen hatással lesz az étterem a forgalomra. A válaszból kiderült, hogy azonnal elfogadták az étteremlánc álláspontját, mi- szerint

kb. 2 hónapig lesz húzósabb, utána majd magától normalizálódik a helyzet azzal, hogy a városi többség új útvonalat fog keresni. Ez ám a profizmus!

Az itt élők félnek attól, hogy az étterem forgalma miatt sokan a Mária utcát fogják használni, ami egy pihenő övezet. Inotay Gergely nem tudott megnyugtató választ adni, hogy ez nem így lesz.

Mint kiderült a fórumon a 100 millió forintos vételi díj, amiről hallani városszerte is, tartalmazza a kosárlabdapálya árát, amit a későbbiekben az önkormányzat fog újra építeni. Megdöbbentő, mennyire áron alul adták el!

A lakók kérdéseire Inotay Gergely rendszeresen nem tudott érdemben válaszolni. „Én azt gondolom…” kezdődött a válasz, majd valamilyen, konkrétumokat nélkülöző, semmitmondó szónoklat hangzott el.

Felmerült a társasházak kérdése is. Inotay Gergely hevesen ellenezte a lakóházak építését, ami azért is ellentmondásos, mert köztudott, hogy a főnöke családja, sokszor a zöld terület kárára a mai napig aktívan építteti ezeket atársasházakat. Érdekes módon az nem zavarja!

Összegezve kínos volt, nagyon kínos az egész fórum! Az arcokon végignézve dühös, elkeseredett arcokat láttam. Csalódott, lakóhelyüket féltő embereket, akik óriásit csalódtak a városvezetésben.

Az étterem ide építése – bár maga megosztó –, az egyértelmű, hogy egy teljesen alkalmatlan vezetés valósította meg, átgondolatlanul, a környéken lakók véleményének figyelembe vétele nélkül!

***

Egyébként, ha valaki megtalálja Inotay saját beszámolóját, küldje el nekünk! Szívesen összevetnénk a váci párhuzamos valóságokat.