VÁCI ÉLCSAPATOK: KÉT GYŐZELEM, EGY VERESÉG A HÉTVÉGI MÉRLEG

A váci szempontból legfontosabb labdajátékok tekintetében a VVLSE felnőtt csapata – idegenben – megszerezte első pontjait a Pest megyei első osztályban, a Praktiker-Vác szintén győzni tudott a női kézilabda élvonalban, ugyancsak látogatóként, míg az osztályt lépő férfi kézilabda-csapatunk egy vállalható vereséggel kezdte az új idényt a Fradi U23-as csapata ellenében.

Az első győzelem megszerzésének a reményében lépett pályára a Felsőpakony otthonában a Vác VLSE a Pest megyei első osztályú bajnokság újabb fordulójában, s a jobbára csikócsapat nagyot domborított, 2 – 0 arányban legyőzve a házigazdákat – a csapat tehát igazán szépen mutatkozott be az új klubelnöknek.

Igen pikáns lesz a heti folytatás, hiszen a Pest Megyei Kupában, szerdán 16:30-kor a Vác-Deákvár vendégeként szerepel a VVLSE csapata. A következő bajnoki meccsen pedig (szombaton 10:00 órai kezdettel) a Biatorbágy gárdája ellen igyekszik vitézkedni Szalai Attila csikócsapata a ligeti stadionban.

A női kézilabda élvonalban a Siófok elleni szép győzelemmel zárult hazai bajnoki premier után az újabb fordulóban az egyik újonc otthonában is nyert a váci együttes, a végeredmény: Békéscsaba – Praktiker-Vác 20-28 (10-13).

Váci góldobók: Kuczora Csenge 10 (3); Marincsák Nikolett 5; Ballai Borbála 4; Ballai Anna, Diószegi Nikolett, Helembai Fanny és Schatzl Natalie 2-2; Ferenczy Fruzsina 1.

A következő fordulóban, szintén idegenben ugyancsak egy újonccal találkoznak a mieink, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) fiataljai szeptember 23-án pénteken este hatkor Balatonbogláron fogadják a Praktiker-Vácot.

Szinte mindegy, hogy harmad-vagy másodosztály, ahol a Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány (Váci FKA) együttese szerepel, a lényeg, hogy újra fontos szereplője lehet a sportágnak a helyi klub.

A bajnokság nyitányaként szeptember 11-én, vasárnap délután a Fradi utánpótlás gárdájának a vendége volt a csapat, ahonnan azonban egy 34-26-os vereséggel tudtak csak hazatérni.

A klub közösségi médiás oldalán olvasható értékelés szerint ez egy döntetlen szagú mérkőzésnek látszott, de ebben az osztályban már végképp nem férnek bele több perces rövidzárlatok, ez a meccs felfogható egyfajta tanulópénznek is, ami remélhetőleg jól fog majd kamatozni a közvetlen riválisok ellen a bennmaradásért vívott harc során.