SZÁDOCZKI IMRE: MINDEN HELYI ÜGYET GÓRCSŐ ALÁ VESZÜNK!

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Látjuk, hogy a Káptalan utca 16. még mindig nem jutott nyugvópontra.

A múlt héten Polgármester Asszony meghívott egy egyeztetésre, mint a Fidesz váci elnökét. Ennek örülni kell, hiszen az elmúlt három évben ritkán volt erre példa. Azonban a napirendi pontok között a Káptalan utca 16. volt a fő helyen, ezt pedig már számtalanszor megbeszéltük. Úgy látszik a városi ingatlan ügynökség, – mely városvezetésnek álcázza magát – nem tud belenyugodni az épület művészeti célokra való további felhasználásába. A napirendben azonban nem szerepelt a perverz váci-nácik lemondásának megbeszélése, a polgármester családjához köthető vállalkozás botrányos építkezése, a parkolás kiterjesztése, így feleslegesnek ítéltem a találkozást.

VO: Hogyan értékeli a váci baloldal általános állapotát?

A baloldali pártok Vácon és országosan is gyakorlatilag eltűntek, elvesztették tagságukat, támogatóikat. A városi képviselők jelentik a baloldalt, de ők is csak a virtuális térben léteznek. Nagyon jól szerepelnek a közösségi médiában, de ez csak a rózsaszín változata a valóságnak. A tények sajnos egész mást mutatnak. Valóban teljesítménynek lehet nevezni az új városi sarcot, a parkolás kiterjesztését, hogy a Géza király téren fizetni kell a templomba járóknak, az iskolákban tanítóknak és a Kilátó központba érkezőknek? Ez minden szakmaiságot és hozzáértést nélkülöző intézkedés, egy újabb lehúzása a város polgárainak. Úgy látszik, nem hallották Paulo Coelho híres mondását „Évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához.” A mondás Vácon beigazolódott.

VO: Óriási érdeklődés volt szombaton a lecsófesztivál iránt.

Szombaton szervezték meg a Vendégvárók Fónagy István vezetésével a lecsófesztivált, melyen csapatunk is részt vett. Nagyon jó hangulatban voltunk együtt családostul, remekül éreztük magunkat. A lecsónk az utolsó falatig elfogyott. Beszélgettünk a váciakkal a helyi problémákról, minden ügyre egyenként vissza fogunk térni, ami a lakosokat foglalkoztatja. Sok dolgunk lesz, de készen állunk! A vasárnap olyan örömöt hozott, hogy Kádár Ferenc barátunkat megválasztották Penc polgármesterének! Ezúton is gratulálunk Ferinek és jó munkát kívánunk! Itt Vácon még 754 nap 15 óra van hátra a cégeltűntetők, sikkasztók, pénzhiénák, bukott énektanárok, perverz váci nácik, egyszerű váci-nácik, tolvaj mentősök és társaik hatalmából.