MOKÁNSZKY ZOLTÁN: A VÁCI BALOLDALI VÁROSVEZETÉS A VALÓS MUNKA HELYETT MÁR CSAK A JOBBOLDALI POLITIKUSOK LEJÁRATÁSÁBAN LÁTJA AZ UTOLSÓ ESÉLYÉT

Az elmúlt közel három év azzal telt el, hogy a baloldali szivárványkoalíció folyamatosan visszamutogat az előző testületekre vagy a kormányt hibáztatja mindenért. Valódi érdemi munka, városfejlesztés, lakók érdekében hozott jobbító intézkedést még nagyítóval sem találunk, és úgy látszik, hogy érdemi mondanivalójuk nincs a választók felé – kezdte tájékoztatását Mokánszky Zoltán FIDESZ-KDNP-s képviselő.

Bezzeg azokat a képviselőket, akik erre felhívják a figyelmet, azokat mondvacsinált okokkal próbálják lejáratni, politikai támadást indítanak ellene. Úgy látszik, hogy nagyon el akarják terelni valamiről a figyelmet. Mert várost vezetni, azt képtelenek. Hiába van három alpolgármestere Matkovich Ilonának, egyik se a város érdekében dolgozik.

Mind a mai napig nem tisztázta magát Kiss Zsolt a vele kapcsolatban felmerülő vádakból. Volt-e valamelyik rendőrkapitányságon, melyiken, mivel kapcsolatban hallgatták ki, rabosították-e? Hiába kérjük, hogy tájékoztassa a közvéleményt, sem neki, sem a baloldali frakciójának eszébe sem jut bármit is nyilatkozni az ügyében.

Aztán Ferjancsics László körül is zavaros minden, ő sem tisztázta magát a Velencei-tavi nyaralóban történt korrupciógyanús ügyben. Igaz-e a hír, hogy 30 millió forint kenőpénzt kért egy vállalkozótól, amiről hangfelvétel is van? Nyilatkozzon Ferjancsics László, mi hallható az állítólagos hangfelvételen. Felszólítom, hogy tisztázza magát, mert eddig nem tette meg ő sem!

Matkovich Ilona is nyilatkozzon,

  • hogy milyen érdekeltsége van az óriási lakossági felháborodást kiváltó Kőhíd Lakópark építkezéssel és Lujza és Koriander panzióval kapcsolatban? Ebben a kérdésben is nagy a hallgatás, nem akarja tájékoztatni a város lakosságát.
  • De abban az ügyben sem tisztázta magát, hogy miért kellett a pandémia alatt 0 forintos bérrel állásidőre küldeni nagyon nehéz helyzetbe került önkormányzati fenntartású intézményben dolgozókat?
  • Rendezték-e azóta ezen dolgozók bérét?
  • Amennyiben nem, mikor hajlandó a város vezetése ezt rendezni?

A harmadik alpolgármestertől, Inotay Gergelytől pedig megkérdezhetnénk azt, hogy elszámolt-e már a kampánypénzeivel, vagy mikor fog, mert ennek sem láttuk semmiféle nyomát, pedig nagyon kiállt (csak szóban!) az átláthatóságért annak idején! Érdemben mit tud felmutatni az elmúlt közel három évben azon kívül, hogy csúfosan megbukott az országgyűlési választáson? Még a saját körzetében is megverte Rétvári Bence, Vácon a 30 körzetből 28-at elvesztett, nem beszélve a vidékről, ahol alapvető tájékozódási problémákkal csetlett-botlott, ezért a választók megkérdőjelezhetetlen ítéletet mondtak a politikai kvalitásáról áprilisban.

Sajnos, azt a képviselőt, aki mindezekről számon kéri őket, szembesíti a valósággal, azt lejáratják, rágalmazzák, feljelentik, paparazzik hirdető oszlop mögé bujkálva lefotózzák a nyílt utcán, rendőrségre berángatják teljesen mondvacsinált ügyekkel.  A magyar jobboldal negyedik kétharmados győzelme után a helyi baloldal szűköléseként tekintek erre a jelenségre, ami pontosan jelzi, hogy a gyászos városvezetői munkájuk után mennyire tartanak a váci jobboldal lavinaszerű helyi győzelmétől – zárta tájékoztatását Mokánszky Zoltán.