TÚLÉLŐ VERSENNYEL IS FELÉRT AZ EVEZŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Az idén a szokásosnál jóval szűkebb kerettel tudott részt venni a Vác Városi Evezős Club a hét végén rendezett ifjúsági-, U23-as-, felnőtt- és masters (veterán) evezős bajnokságon, de azért így is sikerült sok szép eredményt elérniük a szegedi Maty-éri pályán.

Előbb nézzük az aktív korosztályok váci vonatkozású eredményeit:

Második helyen végzett a VVEC dublója (Privári M. Domokos, Fenyődi Tamás) a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszámban.

Harmadik helyezettek:
Férfi könnyűsúlyú négypárevezős: Kosztrub Tamás, Pálfai Csikó Bálint, Privári M. Domokos, Fenyődi Tamás.

Férfi könnyűsúlyú egypárevezős: Fenyődi Tamás

Férfi normál súlyú kétpárevezős: Szklenka Bence, Ács Kristóf

Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős: Privári M. Domokos, Fenyődi Tamás

Férfi ifjúsági kétpárevezős: Horváth Csaba, Dávid Dominik.

A tizennégy aktív korú versenyző mellett kilenc veterán evezős is képviselte a váci klubot az országos bajnokságon, a hölgyek között Bácskainé Ekker Zsuzsanna és Cseri Ágota, a férfi mezőnyben Ábrahám Gábor, Bácskai Zoltán, Fenyő András, Mácsik Miklós, Noé Gábor, Nógrádi Tivadar és Polónyi Tamás indult többnyire nem egy, nem kettő, és nem is csak három versenyszámban, s összességében tizenhat első, három második, és kettő harmadik helyezéses futamban voltak főszereplők.

Fenyő András így foglalta össze saját szemszögéből a szegedi négy napot:

„Hát így sikerült az OB három napja: 6 futam, 5 győzelem és egy meglepetés bronz. Kemény csaták voltak, változékony időjárás (40 fokból mentünk át 20-ba és a végén még ronggyá is áztunk), de mégis jó volt.”