JAVÁBAN TART A HATÁRVADÁSZOK TOBORZÁSA VÁCOTT IS

Mint arról már beszámoltunk, július közepén országos toborzó akció kezdődött határvadász munkakörbe. Az első időszak összegzése alapján rendkívül nagy az érdeklődés, információink szerint a megyéből, közvetlen térségünkből is számosan érdeklődnek a lehetőség iránt. Mindazonáltal augusztusban és szeptemberben még jobban rákapcsolnak a rendőrkapitányságok, így a váci is, számos kitelepülést terveznek, hogy közterületeken is népszerűsítsék a lehetőséget.

Toborzó standot állítanak fel például 19-én a sörfesztiválon, aztán az új tanév kezdetével számos alkalommal középiskolákhoz is ellátogatnak a kapitányság munkatársai, hogy házhoz vigyék az információt a pályaválasztás előtt álló diákoknak.

VácRk. Rendezvényterv 30-37. heti (002)

A határvédelmet most olyan szerződéses határvadászokkal akarják megerősíteni, akik a meghatározott helyen a meghatározott feladatot látják el, ezért létrehoznak egy határvadász ezredet.
Ez egy külön egység lesz, amiből összesen 23 századot terveznek 5 megyében. 2208 embert vesznek fel, de egy idő után akár négyezer határvadász is dolgozhat majd, kiképzésük 4 héten keresztül, összesen 160 óráig tart.

A sikeresen levizsgázó jelölttel három évre kötnek szerződést, ami újabb 3 évvel meghosszabbítható. A határvadászok sok juttatást fognak kapni, például éjszakai és készenléti pótlékot, 200 ezer forint cafeteriát évente, ezenfelül többek között lakbértámogatáshoz is hozzájuthatnak.
Előnyök, juttatások
Határvadász részére rendszeresített egyenruha
Tisztesi rendfokozat
Havi illetmény akár bruttó 400 000 Ft is lehet a teljesített óráktól függően
Évi bruttó 200 000 Ft cafetéria
Vezényléses munkarend (rugalmas szolgálatszervezés négyhavi munkaidő keretben)
Stabil, hosszútávú munkahely
Biztos, kiszámítható jövedelem
25 nap alapszabadság. Pótszabadság, amely évente 1 nappal nő
Ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátás
Keresőképtelenség idején az első 15 nap betegszabadság mértéke a távolléti díj 100%-a
Szociális támogatások, segélyek, utazási költségek
Azon jelentkezők esetében, akik most a felsőoktatási intézmények valamelyikébe nem jutottak be, de a következő évben felvételt nyernek, azoknak kérelmükre a szerződésük 1 év múlva közös megegyezéssel megszűnik, hogy tanulmányaikat meg tudják kezdeni.