BELGIUMI ÉS ERDÉLYI KONCERT ANZIX A MISZTRÁLTÓL ÉS A VARGA MIKLÓS BANDTÓL

Az elmúlt napokban két erősen dunakanyari, váci kötődésű együttes is zenei nagyköveteskedett két nagyon különböző távolabbi helyen, a Misztrál egy belgiumi folkfesztiválon vendégszerepelt, a Varga Miklós és a Band pedig két erdélyi városban lépett fel, hétfőn Tasnádon, szerdán aztán a kincses Kolozsváron, az ottani magyar napok programsorozata keretében.

A Misztrál közösségi médiás oldalán így tudósított a fesztiváli fellépési élményről: „Véget ért a Folkfestival Ham… Elindulunk haza… Köszönjük a meghívást, a beszélgetéseket, a muzsikákat, a barátságot, a söröket…! Harminc magyar verset énekeltünk a két napon, s bár a szöveget nem értette a közönség, mégis úgy tűnt, hogy érezte. Hála! Fantasztikus muzsikusokat, embereket, zenéket ismertünk meg, s bár más kultúrákból érkeztünk, volt bőven közös találkozási pont.”

A váci Berczelly Csabát, Retzler Pétert és Toldi Tamást is a csapatban tudó Varga Miklós és a Band ugyancsak közzétett egy kis anzixot erdélyi kalandjukról, a koncertképek tanúsága szerint mindkét helyszínen óriási létszámú közönség fogadta őket, s mint írták, felemelő élményként élték meg fellépéseiket, ahogy Toldi Tamás még megjegyezte, egy igazi csapatépítő tréning is volt számukra ez az utazás.