ÚJABB TÖRVÉNYSÉRTÉSEN KAPTÁK A VÁROSHÁZÁT, EZÚTTAL A KÖZBESZERZÉS SORÁN MUTYIZTAK

Egy civil közérdekű bejelentés arra kérte a Közbeszerzési Hatóság Elnökét, vizsgálja meg, hogy Vác Város Önkormányzata jogosan látja-e el a közbeszerzési eljárás mellőzésével a közétkeztetéssel kapcsolatos feladatait, mivel évente ismétlődő jelleggel pályázat kiírása nélkül vállalkozási szerződés megkötésével biztosítja a közétkeztetést. A hatóság elnöke az ügyet kivizsgálta és egyértelművé tette, hogy „A BESZERZŐ megsértette a közbeszerzési eljárás lefolytatására vonatkozó jogszabályi kötelezettségét, jogellenesen mellőzte a közbeszerzést.”

Szabó Csaba, a Fidelitas váci elnöke, aki a közérdekű bejelentéssel élt most az alábbiak ismertetésével közölte a hatóságtól kapott levelet.

***

Sin City helyett Vác lett a bűn városa a balliberális városvezetésnek köszönhetően

Jogszabálysértés a váci közétkeztetésben – Vác Város Önkormányzat Gazdasági Hivatala megsértette a közbeszerzési eljárás lefolytatására vonatkozó jogszabályi kötelezettségét, jogellenesen mellőzte a közbeszerzést.

Gyanúsnak tűnő szerződés miatt bejelentést tettem a Közbeszerzési Hatóságnál, amelyben arra kértem a szervezetet, vizsgálja meg, hogy a Matkovich Ilona vezette Vác Város Önkormányzata jogosan látja-e el közbeszerzési eljárás mellőzésével közétkeztetéssel kapcsolatos feladatait, mivel évente ismétlődő jelleggel, pályázat kiírása nélkül, vállalkozási szerződés megkötésével biztosítja a közétkeztetést.

A Hatóság Elnöke 2022. június 13. napján a Közbeszerzési Döntőbizottság hivatalból indított eljárását kezdeményezte a Gazdasági Hivatal élelmiszer alapanyag beszerzései tekintetében.

A Közbeszerzési Hatóság Elnöke, mint hivatali kezdeményező megítélése szerint a váci önkormányzati gazdasági hivatala – a 2019. január 1.–2021. december 31. közötti időszakban – megsértette a közbeszerzési eljárás lefolytatására vonatkozó jogszabályi kötelezettségét, jogellenesen mellőzte a közbeszerzést.

Látszik, hogy a 2019-es önkormányzati választások óta rendszeres lett a városban a törvénysértés.

  • Munkaügyi törvénysértés, amikor a polgármester utasítására egyes önkormányzati intézmények dolgozóinak bérét április 20-tól nulla forintra kellett csökkentenie néhány intézményvezetőnek.
  • Műemlékvédelmi törvénysértés, amikor szabálytalanul újították fel a városházát.
  • Önkormányzati törvénysértés a költségvetési megszorító módosítások eltitkolása miatt.

Törvénysértés, törvénysértés hátán. Ez a Matkovich Ilona vezette városháza eredménye.

Láthatóan Matkovich számára nem akadály a jogszabályok megkerülése. Ideje lenne, hogy a polgármesteri beszámolókban helyet kapjon néha a bocsánatkérés is, ezt megérdemelnék azok a lakosok, akik károsultjai a kritikán aluli városvezetői munkájának. Mert miközben rendre törvényeket sért a hivatala és annak intézményei, addig Vác utcái egyre koszosabbak és kopottabbak. Ráadásul miközben városunk robog lefelé azon a bizonyos leejtőn, a polgármester családjának ingatlanfejlesztései akadálytalanul haladnak.

***

Az érintetteket levélben felkeressük, hogy kommentálják a fenti hírt.

***

Civilek, diákok jelzései alapján már rengeteget foglalkoztunk a közétkeztetés kritikán aluli állapotaival, amelyet az Inotay-Matkovich tandem rendszeresen és meglehetős agresszivitással mindvégig tagadott, sőt egy sikertelen sajtóperbe is belementek. Most viszont egyértelműen kiderült, hogy nem csak pocsék a közétkeztetés, hanem törvénytelen annak közbeszerzése is. Újra és újra azt kell látni a váciaknak, hogy ez a város ennél többet érdemelne!

DÜBÖRÖG A KÖZÉTKEZTETÉS KISZERVEZÉSE – TÖBB TÍZMILLIÓS KERETSZERZŐDÉS EGY GÖDÖLLŐI CÉGGEL

ZÖLDUBORKA, ZÖLDUBORKA… – A CHÁZÁR EGYMI KÖZÉTKEZTETÉSI KÍNÁLATA FOGYATÉKKAL ÉLŐ GYEREKEKNEK

MATKOVICH ILONA FOLYAMATOSAN TAGADJA A KÖZÉTKEZTETÉSBEN BEÁLLT ROMLÁST