MÉGIS VAN PÉNZ A VÁROSI KASSZÁBAN, A SIRÁMOK ELLENÉRE JUT ÚTFELÚJÍTÁSRA IS A RÁDI ÚTON

Azt lódítja Ferjancsics László harmadik számú alpolgármester, a választókörzet képviselője, hogy csakis az új városvezetés biztosítja a forrást a Rádi út nagyjából két hete elkezdett részleges felújításához. Ezzel szemben ugyebár az az alap, hogy potentáték természetesen nem a saját zsebeikbe nyúlnak – nemigen szokásuk adakozni, annál inkább a lakosságtól kuncsorogni. Valójában az a helyzet, hogy Matkovich szivárványos kórusának siránkozásával szemben szó sincs itt az önkormányzat kivéreztetéséről, igenis van pénz a városi kasszában iparűzési adóbevételből, jut belőle különböző beruházásokra is, a városházától kezdve a Márvány téren át a Rádi útig például.

No de a beruházás finanszírozási vetületét zárjuk is le azzal, hogy Ferjancsics  undorító (mindent és mindenkit eláruló), egész megélhetési politikusi pályafutása során mindig szívesen írta, írja a saját javára a különböző kisebb-nagyobb beruházásokat, ha éppen ott van a hatalomban, mint most is, 2019 óta – sokak szerint teljesen jogtalanul és érdemtelenül, csakis politikai alkudozás alapján.

Azt is mondja a harmadik számú, hogy ez aztán makulátlanul tökéletes felújítás lesz teljes útszélességben az alsóvárosi vasúti megálló és a Magyar utca között, de ez ügyben várjuk ki a munkálatok végét, a meózás joga hadd legyen már a lakosságé alpolgármester – képviselő úr! Annál is inkább, mert különböző nevetségesen elbaltázott parkolóépítéseik, befulladt állami támogatású beruházásaik alapján nincsenek épp a topon fejlesztések menedzselése terén. Tehát csak óvatosan az előzetes minősítéssel, értékeléssel, önfényezéssel!

A beruházással kapcsolatban további visszásság, hogy ez a mindenben hú, de erős transzparenciát, teljes körű lakossági tájékoztatást ígérő döntéshozó garnitúra mintha adós maradt volna az útfelújítás műszaki tartalmának részletes ismertetésével, annak elárulásával, hogyan választottak kivitelezőt stb., az amúgy is inkább információrejtegető hivatalos városi honlap szimplán megelégszik a városvezetés bájolgó megtapsikolásával.

Tehát még egyszer, összegzésül: ne tessenek már azt hazudni, hogy saját forrásból útfelújítanak, tessenek végre befejezni az államra mutogatást, mert nagyon unalmas már a siránkozó lemezük.