MEMENTO MORI: A LEGIFJABB KÖZREMŰKÖDŐKNEK IS JÁR A KÖSZÖNET

Noha bármely film kapcsán többnyire – persze érthetően – a főszereplőkre irányul a legnagyobb figyelem, azért ne feledjük, hogy egy-egy jelenet teljességéhez mennyire fontosak a statiszták is. És itt most különösen kiemeljük a legifjabbakat, akik a forgatás helyett leginkább talán strandolnának, deszkáznának, lazán csavarognának (stb.). Ehelyett mégis lelkesen beleállnak a feladatba, és nem is csak az adott pár forgatási órára, hanem vannak, akik hetekig készülnek előzetesen.

Például látni kellett volna, ahogyan a Memento Mori egyik, a Fehérek templomában forgó kis részlete előtt és után a stáb, a felnőtt statiszták ajnározták a jelenetben főszerepet játszó, az utolsó pillanatokban is gyakorló fiúkórus tagjait, főképp a legifjabbakat, akik jól láthatóan nagyon élvezték ezt a kitüntetett figyelmet.

A legifjabb statiszták sorában több jelenetben is érdekelt volt a producer-rendező, Kiss Stefán Mónika fia is, akinek a film ötletgazdája legutóbbi közösségi médiás posztjában így mondott köszönetet:

„Fizetség Benedek fiunknak a Memento mori filmben való kitartó, hajnalig elhúzódó szereplésért (imádta)! Édeském igazi hős volt! Büszke vagyok rá! Ilyenkor már bőven aluszkálni szokott!”

Mit mondhatnánk erre, esetleg ennyit: További szép nyarat fiatalúr, vigyázat a deszkázáskor (is)!