KAMARÁS IVÁN: TÖBB OLYAN IZGALMAS FILM KELLENE, AMILYEN A MEMENTO MORI LESZ

Egyelőre befejeződött mind Vácott, mind a fővárosban a Memento Mori kalandfilm forgatása, de azért csepegnek az információk a közreműködőktől, Kamarás Iván például feltett egy interjút is, ebből közlünk most néhány részletet. A színművészt Marschal Gréta kérdezte.

Arra a kérdésre, hogy idei feladatai, projektjei közül melyik áll a legközelebb a szívéhez, Kamarás Iván így válaszolt:

– Nyilvánvalóan az album az, ami a leginkább közel áll a szívemhez, hiszen a dalok és a zenék is mind saját kútfőből származnak. Még nem jelent meg, de majd hamarosan a legméltóbb formában szeretném a közönség elé tárni. Természetesen, az Ízemlékek is egy nagyon fontos kis stáció, hiszen mindaz, amit a pandémia alatt sikerült elsajátítanom a konyhában, az most itt majd szárba szökken és megmutathatok egy pár izgalmas ételt, különlegességet.

– Nem véletlenül vagyunk most itt, Vácon, hiszen most forog a Memento Mori, ami egy nagyon izgalmas múmiás kalandfilmnek ígérkezik. Mennyire ismeri a környéket? Van már kedvenc helyszíne? – hangzott a következő kérdés.

– Mivel az egykori siketnéma intézetben van a bázis, ezért ennek a környékén már öt fagyizót is sikerült felfedeznünk. Természetesen szeretném megnézni majd az igazi múmiákat is. Az volt a szerencsénk a forgatás alatt, hogy az altemplomban és a kripta helyszínén is jóval hidegebb volt, mint a legforróbb nyári napokon, úgyhogy ez mindenféleképpen hűsítően hatott a kedélyekre. Az egész város nyilván fantasztikus, de sajnos nem volt időnk több dolgot megnézni.

– Milyen érzés ismét Reviczky Gáborral forgatni?

– Revivel nagyon sokat dolgoztunk együtt. Például a Miniszterben is, a színházban pedig tizenegy éven keresztül. Gyakorlatilag az egyik legkedvesebb kollégám. Vele mindig egy új élmény együtt dolgozni. Nagyon szeretem őt, úgyhogy ezért azt mondanám, hogy családias a hangulat.

– Mennyire érzi magát kalandor típusnak? Sikerült azonosulni a szereppel?

– Egy antropológust játszom. Nagyon élvezem a szerepet és a produkciót is. Azt gondolom, hogy több ilyen filmre lenne szükség, hiszen történelmi, kaland és krimi szál is van a történetben.

Fotó: Ribáry Zoltán