MATKOVICH MÉG MINDIG NEM TALÁLJA A NÉGY MILLIÁRD FORINTOT

A polgármester józan ítélőképességével, emlékezőtehetségével is egyre komolyabb bajok vannak a jelek szerint

A júliusi testületi ülésen eleddig szokatlan ingatlan-bekebelezési fogáshoz folyamodott a szivárványos többség: megszavaztak kis híján öt millió forint kiváltási díjat egy, a Március 15-e tér 21. számú házban határozatlan idejű bérleti szerződéssel bíró lakónak, hogy ugyan hagyja már el, adja már át a lakást az önkormányzatnak.

Matkovich Ilona polgármester magyarázkodásából kihámozhatóan azért éltek ezzel a módszerrel, hogy az önkormányzat – szinte – maradéktalan jogot szerezzen az ingatlannal kapcsolatos intézkedések, tervek megvalósításához. Szavai szerint ez a csapásirányuk a többi főtéri ház esetében is annak érdekében, hogy megvalósuljon ezen a területen a vágyálmokban szereplő múzeumnegyed. Aminek kialakítására Matkovich Ilona még mindig elvár négy milliárd forint állami támogatást.

 

Azonban ezen elvárása kapcsán már komolyan felmerül a gyanú, hogy az első számú városvezető elvesztette a józan ítélőképességét, vagy az emlékezőtehetségét valahol a felső rakparti üvegkalitka, a városháza és a Kőhíd utcánál épülő klános társasház építési területe között.

Magyarán Matkovich nem AKARJA elfogadni, hogy a Vác idegenforgalmi-turisztikai fejlesztésére évekkel korábban megszavazott 4 milliárdos állami támogatásra nem tehetik rá az egyre enyvesebbnek tűnő kezüket, ugyanis ez az összeg szépen rendben megérkezett-megérkezik Vácra – a dóm történelmi léptékű belső felújítására, és arra a célra, hogy egy, a modern kor követelményeinek mindenben megfelelő konferencia-turisztikai központ létesüljön a Galamb utcában.

Tehát a világi főtér épületeinek felújítására, új célú hasznosítására valószínűleg újabb pályázatokra, a kormányzattal együttműködőbb önkormányzatra lesz szükség, ezért is sejtjük:

valóban jobbnak tűnik most, ha az állam ennek az önkormányzatnak már nem ad további plusz forrást erre a célra, mert lehet, hogy valójában a Matkovich-klánhoz kötődő házhasznosításokra dobnák ki a pénzt, jobb lesz megvédeni ezeket a műemlék épületeket az egyre kiismerhetőbb rezsimtől.