VÁROSHÁZA FELÚJÍTÁS: ELKEZDŐDÖTT VALAMI KAPIRGÁLÁS A SZEMÉTDOMBON

A 2019 óta végtelenítve forgó Matkovich-lemez szövege szerint szinte semmire nincs pénz a város kasszájában, mert a gonosz állam kivérezteti az önkormányzatokat, ezzel szemben a valóság az, hogy az ország egyik legtehetségtelenebb önkormányzata is beütemez a mostani, háborús inflációs helyzetben már-már luxusnak tűnő beruházásokat is – sokak szerint feleslegesen.

A laikus, hétköznapi ember szemében most ilyen lépés lehet a városháza beharangozott felújítása is, amiből egyelőre annyi látszik, hogy valamit elkezdtek kapirgálni a munkások az udvar térkövezésénél.

Hogy végül mi sül ki a felújításból, egyelőre nagy kérdés. De mindez talán nem is annyira érdekli az egyszeri választópolgárt. Aki inkább azt várná például, hogy ne lepje el a sok szemét, meg lim-lom az egész várost folyamatosan, világ csúfságára, vagy hogy zebra- és parkolóhely maszatolások mellett komolyabb útfelújítások is történjenek, vagy hogy szakszerűbb és rendszeresebb legyen a fűnyírás, a parkfenntartó munka, és még sorolhatnánk…

Ha a 2019-es önkormányzati váltáskor a városvezetői irodák bútorzatának cseréje (szinte első intézkedésként) felháborító volt, a mostani városházi ráncfelvarrás legalábbis halaszthatónak tűnik, ehelyett egyre többen azt várják, hogy a Matkovich-rezsim csak akkor nyúljon az épülethez, amikor az utolsóként távozó széltolójuk lekapcsolja maguk után a villanyt.

(A mostani városházi felújításra a költségvetés júniusi módosítása alapján mintegy 171 millió forint szerepel az előirányzatban.)

Fotó: Ribáry Zoltán