TOVÁBB SZÉPÜL A ZSINAGÓGA ÉS KÖRNYEZETE – A FELÚJÍTÁSHOZ SEMMI KÖZE AZ ÖNKORMÁNYZATNAK

Újabb felújítási munkálatok kezdődtek a napokban az Eötvös utcai zsinagógánál – kormányzati támogatási forrásból és magánadományokból. A helyi önkormányzatnak semmi köze, szemernyi hozzájárulása nincs ehhez a restauráláshoz sem. A helyhatóság ugyanis 2019 óta szinte semmilyen támogatást nem ad a Váci Zsidó Hitközségnek.

– Az elnyert támogatásból ezúttal a zsinagóga kapuzatának, az ablakoknak a teljes felújítása valósulhat meg, továbbá a díszítő körablakok üvegdíszítésének helyreállítása, térköves járdaépítés, parkosítás különböző örökzöld növényekkel, de talán a leglényegesebb újdonság az, hogy a zsinagóga méltó külső díszkivilágítást kaphat hat reflektorral – sorolta a felújítás részleteit Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke.

Már az rendkívül visszás, hogy a korábban Raoul Wallenberg-díjjal kitüntetett önkormányzat mostani vezetése semmiben nem támogatja a Váci Zsidó Hitközséget, ugyanakkor botrányos, hogy két szivárványos képviselő nyíltan antiszemita megnyilvánulásokkal mérgezte korábban és a legutóbbi időkben is a közbeszédet, amiért azonnal el kellett volna őket távolítani a döntéshozók köréből.

Ám Matkovich Ilonának és csapatának a jelek szerint ezek az emberek is szalonképesek, hiszen még mindig bent ülnek a képviselő-testületben, különböző bizottságokban, amiért busás javadalmazásban részesülhetnek.

Vajon mi mindennek az ára, leplezése ez a szemforgató elnézés az ország egyik legkorruptabb önkormányzatánál?