KEREKEDIK A FILMSZALAGON A MEMENTO MORI TÖRTÉNETE

Feszített tempóban halad a stáb a Fehérek temploma kriptájában 1994-ben előkerült, több mint kétszázhatvan természetes úton mumifikálódott holttestet is magába foglaló egyedülálló temetkezési leletegyüttes megtalálásának történetén alapuló Memento Mori című kalandfilm helyszíni, váci forgatásával.

Június 27 – július 2. között öt fogatási nap volt a tervben, dolgozott a stáb a Konstantin téren, a Duna-parton, a révállomásnál lévő presszónál és a sétányon, a dóm altemplomában is.

Ezen a héten ugyancsak öt zsúfolt nap várt, vár a stábra, ezúttal jobbára a Váci Egyházmegyei Múzeum pincéjében forgattak, forgatnak, pénteken viszont két külső helyszínen lesznek jelen a terv szerint, a Galamb és a Petróczy utcában.

Jövő héten – hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton – a volt siketnéma intézetnél, a vörösházi vendéglátóhelyen, a püspöki palotában, a dóm altemplomában, külső helyszínként pedig a Görgey utcában és a főtéren forog majd a film.

Számos közreműködő posztol időnként werkfotókat a közösségi médiában, természetesen így tesz a producer-rendező, Kiss Stefán Mónika is.

Ribáry Zoltán