UTCATÁRLATTAL DEMONSTRÁLNAK SZOMBATON, VÁCON

A kultúráért fognak össze a váciak június 25-én, Vácon, a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat keretében. A résztvevők jelenlétükkel és egy közös élőképpel állhatnak ki Papp László dunakanyari festők műveiből álló gyűjteménye mellett, illetve szolidaritást vállalhatnak a műgyűjtővel az őt ért atrocitások miatt. Az eseményt a Káptalan utca 16. szám alatt lévő Modern Művészeti Gyűjteményben rendezik meg.

A Káptalan utca 16. épületéről az elmúlt időszakban sok hírt olvashattak, a botrányok után saját szemükkel győződhetnek meg az érdeklődők arról, hogy miért is állt ki Papp László annyi atrocitást, miért küzdött. Az őt ért megaláztatásokról, többek között arról, hogyan kiabált vele Matkovich Ilona polgármester az utcán, több tanú előtt, hogyan akarták őt kitenni a múzeum épületéből, már többször írtunk, például itt és itt.

Most, a Múzeumok Éjszakáján nyílt napot tart a Modern Művészeti Gyűjtemény, hogy megnézhessék az érdeklődők, miért érdemes megmenteni az intézményt.

Június 25-én, 17 órától a múzeum előtt egy interaktív élőképpel készülnek a szervezők. A jelenlévők kezükbe vehetik a gyűjtemény darabjait, amelyekkel egy közös csoportképet készítenek majd, ezzel is kifejezve, hogy Vácon mennyien támogatják a kultúrát. Az első száz látogató Sajdik Ferenc és Szabó Vladimir műveiről készült posztert kap ajándékba.

17 óra 30 perctől Karikatúra kiállítás veszi kezdetét. Sajdik Ferenc legújabb munkáit, Balázs-Piri Balázs vidám alkotásait és Toncz Tibor műveit láthatják a kiállításon.

18 óra 30 perctől tárlatvezetés indul, a gyűjtemény állandó anyagán vezeti végig a résztvevőket Papp László műgyűjtő, a Modern Művészeti Gyűjtemény tulajdonosa. Matuska Szilveszter, Salvador Dali, Tóth Ernő, Scholz Erik, Orvos András és még sok híres művész munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.

A bemutató után kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség. A részvétel ingyenes.