SZÁDOCZKI IMRE: A BALOLDAL SZERINT A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ ROSSZ, A ZÖLDTERÜLETRE ÉPÜLŐ LAKÓPARK JÓ, A TANKCSAPDA ROSSZ

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit.

VO: A héten lakossági fórum volt a Samsung szennyvíztisztító ügyében. Mit gondol az ott elhangzottakról?

A szennyvíztisztító megépültét maximálisan támogatni tudjuk, de a mellékzöngéket azonban már nem. Az ESTV-re feltöltött anyagban a polgármester folyamatosan mészárosozik és a „legszebb” mondat a „miért nem maradt a Samsung Dél-Koreában?” volt. Ilona! Miért nem maradt az Audi, a Mercedes, a BMW és az Opel Németországban? A magyar GDP nagyon nagy részét  az autóipari beruházások adják, ha mindenki otthon maradna, elég nagy bajban lenne az ország. A Samsung – mint tudjuk – az elektromos, a zöld autók akkumulátorait gyártja. A fejlődés útjába állni nem tanácsos, a legjobb példa a gödi városvezetés elhibázott szembefordulása a projekttel. Így legalább elvesztették a település adóbevételeinek jó részét. Egészséges kompromisszumra van szükség nyilván, de nem lehet útjába állni a fejlődésnek és a város érdeke sem ez kívánja.

VO: Megindult az építkezés a Kőhíd lakóparknál, ahol a polgármester fiához köthető cég egy zöld területen épít 39 lakásos társasházat. A váci jobboldal szerint rendben van-e ez?

Erről már videó is készült, amin a polgármester kissé kiakadt, nem tetszett neki a Matkovich-mutyi tábla. A lényeg viszont nem ez. Mindennel szembe megy a szavakban a zöld városvezető, amit megválasztása előtt meghirdetett. Semmi nem érdekli, csak az ingatlanmutyi. Minden ügy – a Curiától a Káptalan utca 16-ig – csak erről szól. Már a látszatra sem adnak, hisz a kisfia építkezik a kiemelt zöld területen…

VO: Pár szót ejtene arról, hogy Fehér (Zsizsik) Zsolt milyen „szellemi” alapon pocskondiázta a Tankcsapdát?

Mert a V4 kapcsán Rétvári Bencével közös képet készítettek. Szó esik még – a szerintem is elhibázott – új dalukról is, de az írása lényege a Vácról elüldözött V4 lekicsinylése, a kormányzati szereplők és más kétes személyek emlegetése. Zsizsik! A V4 a régió legnagyobb kulturális eseménye, ha tetszik, ha nem. Ezt a fesztivált elüldöztétek Vácról, köszönet Nagymarosnak a befogadásért. Sokkal inkább bocsánatot kellene kérni a váci náci magatartásért, az ArboNyúz nevű aljas sajtótermékért és leginkább lemondani az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöki posztjáról. Mondjuk, abban a testületben, ahol rajtad kívül még sikkasztók, további náci, cégeltüntető, átálló pénzhiénák, tolvajok is vannak, nem tűnsz ki!