„ÉN VAGYOK A VÁROS ELSŐ EMBERE, ITT AZ TÖRTÉNIK, AMIT ÉN AKAROK! MÁRPEDIG A MUSKÁTLIKNAK JÓ A JÚNIUSI ÜLTETÉS!”

A többnyire csak KamuGeriként emlegetett főpolgármester hiperpasszivitását, silány alkalmatlanságát már számos írás elemezte, rendre adja is hozzá a muníciót a publicistáknak, de sajnos mi sem állunk jobban.

A mi városvezetésünk tesze-toszaságára, tehetségtelenségére, alkalmatlanságára ékes bizonyíték a város virágosí(tlaní)tása is.

Van néhány ágyás, amelyeket még úgy-ahogy kapirgálnak időnként az odavezényelt munkások, de például nagyon szembetűnő, hogy míg sok más hasonló kaliberű városban pompásan viruló muskátlik díszítik a lámpaoszlopokat, addig nálunk nihil van. Számos helyen Vácon még egyáltalán nem helyezték ki a muskátlikat, ahol igen, ott pedig az optimális ültetési időt (március-április, max. május) meghaladóan túl olyanokat, amelyeket mind a szakemberek, mind a gyakorlott háziasszonyok egy végkiárusítás utáni resztliknek néznek, amelyeket mintha csak az olcsó ár miatt a valódi virág és a zöldhulladék közül kotortatta volna elő a városháza.

A Március 15-e téri kandelábereknél még alig látszanak növénykék, és igen csenevésznek tűnnek, azonban alig ötszáz méterrel távolabb, a Konstantin téren még sehol semmi. (A keddi fotózás óta kikerültek! Muskátliültetés június közepén!)

Elárulunk egy nagy titkot: itt nem muskátlik nincsenek, hanem nemlátlikok virítanak ezerrel (tudják, olyasmi növények, amelyeket odaképzel az ember), aztán annyi, elégedjen meg ezzel a látszattal a váci- és az idelátogató polgár.

Mert amúgy a városvezetés teljesítménye ezen a téren is egy nagy nulla, a korábbi ciklusokban még esélyesek lehettünk volna a díjazásra a virágos városok versenyben is, most meg, ha lenne egy gazos-koszos-félrevezetett városok versenye, ott behúzhatnánk egy győzelmet.

Persze, ha a verseny eredményét nem a valóság alapján hirdetnék ki, akkor Vác a városházi Facebook-kommunikációja alapján már az ország első osztrák kisvárosa lenne.

***

Természetesen a polgármester asszony nem mondhatott olyat, hogy parancsolgatni tud a muskátliknak, de ne feledkezzünk el arról, hogy a váci polgároknak megüzente, hogy nekik igenis tud: „ÉN VAGYOK A VÁROS ELSŐ EMBERE, ITT AZ TÖRTÉNIK, AMIT ÉN AKAROK!”