MEGÉRKEZETT A FEHÉREK TEMPLOMA TORNYÁBA KERÜLŐ KÉT NÉMETORSZÁGI AJÁNDÉK HARANG

A napokban megérkezett Németországból, közelebbről Niederkasselből az ottani egyházközség által felajánlott két harang, amelyek korábban a 2021-ben lebontott Szent Anna-templomban hívták imára a híveket.

A harangok 1320 kilométert utaztak Németországból Vácra, s egyelőre a bejáratnál helyezték el a két zengőt mindaddig, amikor majd elfoglalhatják új helyüket.

A templomtoronyban – a harangbeemelés előkészítéseként is – még nagyon sok tennivaló van, amihez a hívek segítségét, imáit és pénzbeli adományaikat kéri a plébánia.

A szállítás megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek:

  • Most Balázs mérnök-közgazdász,
  • Dávid Antal fuvarozási vállalkozó,
  • Jávorka András teherautó-vezető,
  • Pásztor József darukezelő, valamint
  • Barbarics László, a 10-es CBA áruház igazgatója, aki ingyen biztosította a kerekes kocsit, amivel a harangokat be lehetett húzni a templomba.

A Fehérek temploma hírlevelében ez is olvasható:

„Biztatjuk a kedves testvéreket, hogy további felajánlásaikkal segítsék templomunk meglévő harangjainak felújítását. Új harangnyelvekre és a tűzveszélyes haranghúzó motorok teljes cseréjére is szükség van, elavultak a felfüggesztések és a csapágyak is. Bízunk benne, hogy a testvérek adományai segítségével megvalósíthatjuk Vác belvárosának legszebb hangzású harangegyüttesét.”

Ribáry Zoltán

Fotó: Ribáry Zoltán

***

KÉT HARANG ÉRKEZIK A FEHÉREK TEMPLOMÁBA