A VÉGZŐS DIÁKOK SZEMÉBEN FÁBIÁN GÁBOR IGAZGATÓ ÚR OLYAN PÉLDA, AKI EGY ÉLETRE NYOMOT HAGYOTT BENNÜK

Az idei pedagógus napon a Boronkay igazgatóját, az egy éve balesetet szenvedett Fábián Gábort így köszöntötték a végzős diákok és az alsóbb évfolyamosok: 

„Kedves Igazgató Úr! Köszönjük mindazt a sok tudást és értéket, amelyet a négy–öt év alatt szereztünk ebben az iskolában. Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyiunk számára példaértékű az igazgató úr küzdelme és kitartása a balesete után. Szeretnénk a jövőben mi is Önről példát venni, és megtanulni azt, hogy bármilyen nehéz akadály áll előttünk, nem szabad feladni. Szeretnénk egy kis ajándékkal és egy dallal elköszönni a 12. évfolyam nevében!”

E két ajándékot kapta az igazgató úr a régi diákjaitól: egy dalt és egy kötetet.

A diákok a Molnár Ferenc regénye alapján készült „Pál utcai fiúk” vígszínházi előadásából elénekelték a „Mi vagyunk a Grund” című dalt:

Majd a diákok nem véletlenül adtak egy ajándékkönyvet az igazgató úrnak: „Nyáry Krisztián: Igazi hősök – 33 magyar” című kötetét, amelyben a 19-20. századi olyan magyar emberi csodáiról olvashatunk, akiknek az élete vagy személyes döntései ma is példaértékűek, akik valóban igazi hősök voltak. Papp Laci,  Semmelweiss Ignác és az olyan kevésbé ismertek, mint Hugonnai Vilma, az első magyar diplomás nő vagy Ocskay László százados, a magyar Schindler, vagy Halassy Olivér, a világ első mozgássérült olimpikonja…

A végzős diákok számára Fábián Gábor igazgató úr küzdelme, kitartása olyan példa, aki egy életre nyomot hagyott bennük.

***

ÖSSZEFOGÁS FÁBIÁN GÁBOR IGAZGATÓ ÚR FELÉPÜLÉSÉÉRT