A MEGYEI CSAPAT NYERTE AZ ORSZÁGOS TŰZMEGELŐZÉSI VETÉLKEDŐT

A már hagyományos éves országos tűzmegelőzési vetélkedőnek adott helyet május 25-én a péceli katasztrófavédelmi oktatási központ.

A vetélkedőn katasztrófavédelmi igazgatóságonként két-két tűzmegelőzési területen dolgozó szakember vett részt, akik egyéniben és csapatban is összemérték tudásukat.

A nap első felében az egyéni verseny első feladatsorát oldották meg az indulók, a kérdések az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényre, az Országos Tűzvédelmi Szabályzatra, az égéstermék-elvezetőkkel kapcsolatos jogszabályokra és más szakmai szabályokra vonatkoztak. A csapatok emellett gyakorlati feladatokat is végeztek, két berendezett helyszínen: egy kazánházban és egy irodaként szolgáló helyiségben tartottak tűzvédelmi hatósági ellenőrzést, amelyről jegyzőkönyvet is készítettek, sok egyéb mellett figyelniük kellett a tűzvédelmi jelölésekre, a tűzoltó készülékek megfelelőségére, az épületszerkezeti problémákra.

A versenynap második felében az egyéni felkészültség vizsgázott. A versenyzőknek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, a tűzvédelmi műszaki irányelvek, illetve a szabványokkal kapcsolatban egy applikáció használatával kellett megválaszolniuk a szakmai kérdéseket.

Az eredményhirdetéskor dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető értékelte a vetélkedőt.

A csapatok versenyét a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte, a párost Babella Tamás tűzoltó százados, a váci katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott hatósági osztályvezetője és Borbás Balázs tűzoltó főhadnagy, a monori katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadója alkotta, s utóbbi szakember nyerte az egyéni versenyt.

Gratulálunk a versenyt megnyerő két megyei szakembernek!

Ribáry Zoltán