VAJON CSAK FIGYELEMELTERELÉS MATKOVICH KIROHANÁSA PAPP LÁSZLÓ ELLEN CSALÁDJA INGATLANBIZNISZEIRŐL?

Tudvalévő, hogy Matkovich Ilona a családi kapcsolatai révén polgármesterként nem áll túl messze bizonyos családi építési vállalkozásoktól. A váci mélygarázs mellett az egyik közeli hozzátartozója volt az, aki emeletes házakat épített. Már az építkezés idején is nagy volt a felháborodás a lakosság körében a belváros további terhelése miatt (közlekedés, parkolás, közműállapotok stb.).  Az előző ciklusban még képviselőként többször hangoztatta Matkovich, hogy a Káptalan u. 16. belső udvarán lévő szociális lakásokat rossz állapotuk miatt meg kell szüntetni.

  • Elképzelhető, hogy nem a műszaki állapotuk miatt, hanem azért, hogy azt a bizonyos 4 emeletes épületsort tovább lehessen építeni? Csak úgy nevezték az épület halmazt: „fésű”.  Szóval lehet, hogy ezt a „fésűt” akarták folytatni a Káptalan 16-ban?
  • Ehhez kell-e vajon a frontépület is birtokba, tulajdonba?
  • Minden más funkció megjelölése a nyilvánosság felé lehet, hogy hamis?

Önmagában nehezen elképzelhető, hogy a korábban egy pusztulófélben lévő üres épület kulturális hasznosítása után kiürítsék és a jól prosperáló tevékenységét megváltoztassák.  A Papp László-féle Modern Művészetek Gyűjteménye a város ékszerdoboza lett. Ennek felszámolási lehetősége után az épület – nagyon helyesen – egy alapítvány tulajdonába került, garanciát jelentve arra, hogy maradhat a köz javát szolgáló Papp-féle gyűjtemény a helyén.

Nem gondolom, hogy nagy baj, amikor a belvárost további, súlyosan terhelő beruházás lehetősége helyett marad a kultúra kínálata.

Mert Vác a kultúra városa!

Elképzelhető, hogy ezért ordít Matkovich Papp Lászlóval a nyílt utcán? Hmm, ez nem garázdaság a részéről?

Kriksz István, KDNP elnök

2006-2019 képviselő
2010-2019 a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke