A PENGEFAL MÖGÖTT A HELYZET VÁLTOZATLAN

Matkovich Ilona még ellenzéki képviselőként folyamatosan számon kérte az akkori városvezetésen a főtéri pengefal ügyét, illetve a mögötte lévő értékes terület hasznosításának sürgetését. Diktatórikus, arrogáns, antidemokratikus jeleket mutató uralkodása eddigi két és fél évének vonatkozó mérlegeként viszont arra a következtetésre kell jutnia az egyszeri polgárnak, hogy az ösztönből irányító polgármester asszony érdekérvényesítő képessége a jelek szerint – finoman fogalmazva – igen csekély. Inkább durcáskodik, panaszkodik, vádaskodik, magából kikelve ordibál a neki nem szimpatikus lakosokkal, unos-untalan a kormányra mutogat a nagy helyi eredménytelenséget magyarázni próbálván.
Még 2019 végén azt írta a témában a városháza hivatalos honlapja, hogy komoly előrelépés történt a pengefal ügyében, amennyiben tárgyalóasztalhoz ültek a városvezetés tagjai és a Betegápoló Irgalmasrend tartományi vezetői.
Aztán csaknem másfél év elteltével a városházára becsatolt egyik lap újabb tárgyalás kapcsán örvendezett, csaknem dicshimnuszt zengve az állítólagos eredményesség kapcsán.
2021 márciusa óta újabb több mint egy év telt el, lassan másfél lesz az is, tehát valószínűleg hamarosan újabb bejelentés várható újabb egyeztetésről – és pont.
Záros határidőn belüli valós, tényleg látványos változásra – a városvezetés alkalmatlansága, tehetetlensége, valós munka helyetti széltolása alapján – aligha számíthatunk, maradnak az oldalfal lyukaiba rakott virágládás növények, meg minap kihelyezett újdonságként a polgármester asszony kedvenc korszakát, a barokk világot idéző festmény. A növényeket gondozók, a képet készítők minden tőlük telhetőt megtettek, megtesznek, őket dicséret illeti.
Ugyanakkor a városvezetés hatékony munkálkodását joggal megkérdőjelezheti bárki ebben az ügyben, ezen feladat kapcsán is.
A várost irányító döntéshozó többség idestova félidőhöz érkező regnálása alapján feltehető a kérdés: lesznek valós eredmények is a látszatmaszatolásokon túlmenően, vagy lesz ez még rosszabb is hölgyek, urak?