VÁCI VÉSZHELYZETI INTÉZKEDÉS MATKOVICH MÓDRA /3106 HRSZ. – FELELŐS VAGYONGAZDÁLKODÁS?

Váci olvasóink is mindinkább felfigyeltek a jelenlegi önkormányzat, különösképpen Matkovich Ilona körüli ingatlanmozgásokra. A városháza elképesztő mértékben tünteti el a városi vagyont, amit rendszeresen „rossz közvagyon kiárusításnak” és „felelős vagyongazdálkodásnak” neveznek. Az alábbiakban is az egyik olvasónk hívja fel a figyelmüket egy, a váci önkormányzat, azon belül is Matkovich Ilona 2021-ben egyszemélyben megtett vészhelyzeti intézkedésére, aminek a végén egy főtéri patinás épülettel lett kevesebb!

Vác gyönyörű főterén a (3106 hrsz) Március 15. tér 15. szám alatt található műemléki épületegyüttes földszinti 99 nm-es üzlethelyiségének bérleti joga 2021. év februárjában gazdát cserélt!

2021 februárjában az új bérlő vételi szándékot jelentett be az épületre, majd szintén februárban az épületet ki is vonták a törzsvagyonból! Ezek után a teljes épületegyüttest 2021. március hóban az új bérlő részére értékesítették, persze mindenféle pályáztatás nélkül!

Az épület alapterülete 177 nm és 81 300 000 forinton adta el önhatalmúan, adómentesen (?), az anyacsászárnői rangjában magát remekül érző Matkovich Ilona polgármester, hiszen mindenféle demokratikus macera nélkül egyszemélyben dönthetett!

Ez elméletileg 459 322 forintos nm árat jelentene! Ez se túl sok az épület elhelyezkedését tekintve, de… az épület kétszintes! A földszinten található egy üzlethelyiség (az értékesítés előtt Főtér Galériaként működött), az emeleten pedig egy vagy több lakótér volt!

Az épület hasznos területe: 177 nm földszint és kb. 120+ nm a felső szint (elméletileg 2 db 60-70 nm lakás található az emeleten). Ebben az esetben azonban már csak kb. 274 000 forintos nm árral kalkulálhatunk! Vác barokk főterén 2021 márciusában egy 1807-es építésű, műemlék épületet így játszottak át a lelkes haveroknak fillérekért! Abban az időben, amikor egy Földváry téri panellakás átlagban 400 000 forintos nm áron kelt el! (Jelenleg a Március 15. tér 13. szám alatti ingatlanban több mint 1 millió forint/nm áron árulják a lakásokat!)

Az értékesítésnél pusztán annyit írtak elő, hogy a homlokzatot 2023. június 30-ig fel kell újítania! Immáron a saját épületének homlokzatának felújítását vállalta a vevő, hogy ezen az áron megkapja a teljes épületet! Ez egy vicc!

A lelkes haveroknak mindent eladni …rért meg …gyért és hülyének nézni mindenkit, az rendben, de ha más, bárki más, rajuk kívül megment egy épületet a váciaknak és a kultúrának, az akkora bűn, hogy az utcán mindenki előtt a torkának kell ugrani és fenyegetni!

Ja még annyi, hogy ugyanez a cég kapta a Március 15 tér 8. szám alatti (Kalmárok udvara) épület homlokzat felújítási munkáit is! Érdekes, hogy erről semmilyen kiírást vagy hirdetményt nem lehet találni! A váciakat érdekelné, hogy mi alapján és ki választotta ki a kivitelezőt és mennyibe kerül a felújítás!

(… és a Március 15. tér 21. épület felújítását is ők kapják, de ezt még várjuk meg, mert ez közbeszerzés lesz…, de az lehet a gyanúnk, már ez is lesz/van zsírozva.)