A LOMTALANÍTÁS A JELEK SZERINT BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL, AKADOZIK

Csaknem két hete tettük szóvá először komolyabban a lomtalanítás legújabb váci módozatának anomáliáit, de most már leírjuk a tutit: ez a rendszer, a rendszerből következően pedig a városi helyzetkép botrányos.

Egyébként cikkünk nyomán már a városházához becsatolt helyi lakájmédia is megpedzette, hogy itt valami mintha tényleg nem lenne rendben, de ők – Matkovich polgármester asszony bájolgások közti hörgéseit visszhangozva – a lakosságra igyekeznek hárítani a felelősséget, hovatovább illegálisan lomtalanító kommandókat vizionálnak majdnem osztrák kisvárosunkba.

Mária Terézia 305 ide, 305 oda, a rögvalóság az, hogy lassan beborítja a várost a szenny, a Habsburg uralkodóságnak manapság nem a Kőkaput kellene kikerülnie az életét féltve, hanem a kátyúkat, meg a szemét és lomhalmokat – ennyit a habos-babos évfordulós cukiskodásról.

Visszatérve két héttel ezelőtti cikkünkre: az ott kiemelt fotó még mindig érvényes. Sőt, újabb cuccok kerültek ahhoz a Törökhegyi utcai kukaszigethez, köztük egy karosszék. Tehát csüccs, mindenki higgadjon-nyugodjon lefelé, ne engedje felszökni a vérnyomását-pulzusát, előbb-utóbb majdcsak megoldódik minden is – a munkaköri leírás nélküli alpolgármesterként, pénzhiénaként uralkodó helyi képviselő biztos tesz róla alkalomadtán.