VISSZADÁTUMOZOTT SZERZŐDÉS? – MATKOVICH MÁR A BT. BEJEGYZÉSE ELŐTT SZERZŐDÉST KÖTÖTT TITKÁRNŐJE CÉGÉVEL

Korábbi írásainkban bemutattuk, hogy Matz-Molnár Krisztina, Matkovich Ilona korábbi titkárnője, milyen jó ütemérzékkel fogott saját vállalkozásba, néhány nappal az önkormányzati választások után, nem maradt hálátlan, civil szervezete segédkezett Inotay kampánygyűlésének szervezésében is. Céges és alapítványi adatai rejtenek azonban még néhány izgalmas részletet: úgy tűnik, Matkovich Ilona az önkormányzat nevében szerződést kötött Matz cégével még a bírósági bejegyzés előtt!

Történt tehát, hogy Matkovich a lehető leggyorsabban szeretett volna szerződést kötni bizalmasa cégével, az akkor létrejövő Matz és Társai Bt.-vel. Mutatjuk, de nyilvános adat, az e-cégjegyzékben bárki rákereshet: a nevezett betéti társaságot a cégbíróság 2019. október 30-án jegyezte be, tehát hivatalosan ekkortól volt nyoma a vállalkozásnak. Ehhez képest Matkovich igen türelmetlennek bizonyult titkárnője érdekeltségében álló vállalkozás kapcsán, mivel már október 28-án megkötötték a szerződést.

(a teljes szerződést és cégadatokat mutatjuk a cikk végén)

A cégadatokat böngészve egyébként elképzelhető, hogy Matkovich viselkedése nem csak felelőtlen volt, hanem büntetőjogi következmény is felmerülhet, amit részletesen alá is támasztunk. A cégbejegyzés nem csettintésre történik, ahhoz, hogy egy új vállalkozás megkapja az adószámát és bankszámlát is nyisson azért kell néhány nap. Ha pedig a cég adószáma vagy bankszámlaszáma még nem létezett a szerződés aláírásakor, akkor hogyan tudták azt beleírni? Ha a szerződést utólag írták meg visszadátumozva, az pedig egyértelmű okirat hamisítást jelentene Matkovich hivatalban töltött időszakának első heteiben. A lapunk birtokába jutott, 2019. október 28-i keltezésű önkormányzati szerződésben ki van takarva a cég bankszámlaszáma. Nem lehet kizárni, hogy azért takarták ki a szerződésből a bankszámlaszámot, hogy megpróbálják ellehetetleníteni az információk összevetését a nyilvános adatbázisok adataival. Az adatok kitakarása mit sem ér majd azonban, ha a rendőrség vizsgálni kezdi a szerződéskötés körülményeit.

Kronológiai sorrendben (e-cégjegyzék dátumai szerint): Matz-Molnár Krisztina és társai (gyermekei) 2019 október 26-án, szombaton írták alá a társasági szerződést, nyilván hétvégén nem tudták a legtöbb hivatalos ügyet intézni, így aztán 28-án hétfőn igen sűrű napjuk kellett volna hogy legyen, ha mindent tényleg el akartak intézni: egy nap alatt kellett volna szerezniük egy adószámot, bankszámlát nyitni majd berohanni a nemrég hivatalba lépő Matkovich Ilona polgármesterhez, hogy aláírjanak egy hónapokra szóló, busás javadalmazású szerződést. A cégbírósági adatok szerint, azonban a 28-i szerződésnek már részét képző adószáma csak másnap, október 29-én kapott érvényes státuszt. Ennél még izgalmasabb, hogy a cég a bankszámláját a cégnyilvántartás szerint csak november 27-én nyitotta meg. Azonban az egy hónappal korábbi, október 28-i keltezésű szerződésben már ki van takarva a bankszámlaszámra vonatkozó adat, már csak egy kérdés maradt: kinek és miért olyan fontos, hogy egy cég bankszámlaszáma titkos maradjon egy önkormányzati szerződésben?

Felelős városvezetés? Urambátyám világ? Adott egy haver cég, akivel Matkovich a hivatalos bejegyzés előtt már megköti a zsíros megbízásról a szerződést. Türelmetlenség vagy mohóság? Az okát nem tudni, de az biztos, hogy nem ez a felelős városvezetés. Folytatjuk.  Matkovichról korábban már azt is megírta lapunk, hogy korábbi cége egy román cégtemetőben végezte az adósságaival együtt.

***

A fent említett szerződés és cégadatok:

***

MATKOVICH TITKÁRNŐJÉNEK JÓL IDŐZÍTETT CÉGALAPÍTÁSA ÉS JÖVEDELMEZŐ MEGBÍZÁSAI

MATKOVICH TITKÁRÁNAK CIVIL SZERVEZETE RENDEZTE A BALOLDAL VÁCI VÁLASZTÁSI NAGYGYŰLÉSÉT