SÉTÁK MOKÁNSZKY ZOLTÁNNAL – ÚJ JÁTSZÓESZKÖZÖK A DEÁKVÁRI „HeReNeS” JÁTSZÓTÉREN

A baloldali városvezetéssel, bármennyire is nehezített terepnek tűnik, apróbb-nagyobb ügyekben még a jobboldali képviselőknek is sikerül a választóiktól kapott felhatalmazás alapján elvégezni a feladatukat. Sajnos a javaslataikat indoklás nélkül rendszeresen leveszik a napirendről, azzal akadályozzák őket a bizottsági munkában, hogy csak pár hónapja kaptak apróbb pozíciókat, és ami a legsajnálatosabb, a törölt javaslataikat, ha azok mégiscsak megvalósulnak, magukénak igyekeznek feltüntetni. Mokánszky Zoltánnal a napokban tettünk néhány sétát a körzetében, hogy valamelyest képet kapjanak a helyi választók arról, hogy mindezek ellenére mégis hol tud sikereket elérni egy kormánypárti képviselő, és hol vannak ésszerűtlen intézkedések, valamint városházi mulasztások a körzetében.

Az Újhegyi, a Harkály, a Sirály utca belső terében vagyunk, ezt a régiek úgy ismerik, hogy „HeReNeS” játszótér (Harkály, Rigó, Népekbarátsága – mai Újhegyi, Sirály utcák) – ismertette a helyszínen Mokánszky Zoltán. Ha itt körbe tekintünk, ez a park tele van ősfákkal, ide azok járnak leginkább, akik itt a tömbbelsőben laknak.

Ezen a játszótéren az volt a gond, hogy kevés játszóeszköz volt, három éve kértem a testületet, hogy bővítsük a kültéri játékokat, mert csak egy hinta, egy homokozó és egy megrongált ügyességfejlesztő játék volt. Kértem, hogy bővítsük egy csúszdával és egyéb ügyességfejlesztő eszközzel, valamint a homokozóban cseréljék ki a homokot.

Az itt lakók nevében szeretném köszönetemet tolmácsolni a városvezetés felé, hogy áprilisra elkészült. A gyerek jelenti a jövőt, ezért szorgalmaztam, hogy ez a játszótér is bővüljön eszközökkel. Ez a játszótér csodálatos környezetben van, hiszen az itt lévő, gyönyörű ősfák, platánok természetes árnyékot adnak a legnagyobb melegben is.