INOTAY GERGELY SEM AZ ELŐVÁLASZTÁSÁRA ELKÖLTÖTT ÖSSZEGGEL, SEM A KAMPÁNYKÖLTÉSEIVEL IMMÁR 218 NAPJA (KÖZEL 2/3 ÉVE!) NEM HAJLANDÓ ELSZÁMOLNI

Még ebben is elégtelenre teljesített, miközben lassan már mindenki közzétette ezeket az adatait. Inotay választóit mindvégig azzal hitegette, hogy sokkal nagyobb átláthatóságot biztosít, mint azt a hatályos törvények megkövetelnék, de a súlyos veresége után azonnal meg is feledkezett e korábbi ígéretéről, hiszen azóta sem vette a bátorságot, hogy beszámoljon, mire és mennyit költött a kampányában.

Amit egyáltalán ki lehet deríteni a költései egy részéről, azt sem neki köszönhetjük, hanem annak, hogy a népszerű közösségi oldalon le lehet kérni egy oldalra költött hirdetési összegek nagyságát, így Inotay kampányának ez a része rajta kívülálló okokból, de valamelyest megismerhetővé vált. Azonban

a szórólapoknak, standolásoknak, plakátoknak, egyéb hirdetéseknek és a járulékos költéseknek még a nagyságrendjét is titkolja a választói elől.

Saját magán és néhány bizalmasán kívül nem tudhatja így senki sem, hogy vajon milliókat, esetleg váci családi házak árának megfelelő összegeket vagy annál is sokkal többet égetett-e el a képviselőjelölti kampánya során.

Inotay titkolózása bizony ékes bizonyíték arra, hogy a hatalom megszerzése érdekében a baloldali pártok a csillagokat is leígérik a választóiknak, de amikor ténylegesen cselekedniük kellene, addigra elfogy a kedv és az akarat hozzá.