SZÁDOCZKI IMRE: HA VALAMI/VALAKI ÚTBAN VAN MATKOVICH ILONÁNAK, AZT ELLEHETETLENÍTI ÉS EZ SZERINTE RENDBEN VAN, A BŰNÖZŐK VISZONT MARADHATTAK

A VácOnline immár rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével folytatjuk a heti események értékelését. Ezúttal is újra arra kértük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit.

 

VO: Ismét sok érdekességet tartalmazott Matkovich Ilona vasárnapi mesedélutánja. Szinte hihetetlen, de saját magát árulja el, hogy mennyire nem alkalmas a város vezetésére, mennyire nem ért a gazdasághoz.

Háromszorosára emelkedett áram és gázszámlákról beszél, mikor azt azért kellett volna tudnia egy polgármesternek vagy legalább valakinek a városházán, hogy az önkormányzatok egy bizonyos határidőn belül beléphettek volna a rezsicsökkentésbe! Egyszerűen szerződést kellett volna kötni az MVM-mel és a lakossági, megszabott árakon vásárolhatták volna a gázt és az áramot. Még Karácsony Gergely is meglépte ezt Budapest esetében. Most sok-sok millióba kerül e feledékenység, amit ezúttal is mi váci polgárok fizetünk meg.

VO: Ön szerint a  Baurer Mihály utcai bölcsőde lassan nem olyan lesz, mint egy „hogyan ne építkezzünk” tanmese?

Az egész választókörzetben felépült az összes bölcsőde, óvoda, iskola felújítások és bővítések történtek, egyedül Vácon nem akar ez sikerülni. Pedig a kormány egyszer már jelentősen kipótolta az építés költségeit, de úgy látszik, hogy ebben a városban még ez is kevés. Az elmúlt időszakban az építés helyett egyébként bontottak, így néz ki egy fejlesztés a szivárvány koalíció előadásában.

VO: Jól látjuk, hogy a Káptalan utca 16-ban lévő Modern Művészeti Gyűjtemény helyben maradását is érdekesen magyarázza a polgármester?

A legfontosabb, hogy ez az épület sohasem volt a város tulajdona, egyszerűen csak használatra kapta meg. Papp Lászlót minősíthetetlen hangnemben, aztán írásban is felszólították a távozásra. A gyűjtemény kezelője a váci kulturális értékek védelme érdekében segítséget kért és kapott. A mi világunkban soha nem hagyunk magára senkit, különösen a bajban. Csak zárójelben jelzem, hogy Matkovich Ilona azonnal kihátrált Inotay mögül posztjai törlésével már április 3-án éjszaka. Papp László viszont megkapta a segítséget és a gyűjtemény a helyén marad. Ez az ügy kizárólag erről szól.

VO: Jól látjuk, hogy sajnos ezen a héten is beszélni kell a város vezetésének erkölcsi állapotáról?

A perverz váci náci Fehér Zsolt még mindig bizottsági elnök maradt és a náci bejegyzéseiről elhíresült Tótváradi-Nagy Bence pedig még még mindig képviselő és a többiek is mind posztjukon maradtak:

  • a veszteséges céget cégtemetőben eltüntető polgármester,
  • a sikkasztó és „pénzhiéna” alpolgármesterek,
  • a betegeket meglopó DK-s tolvaj bizottsági tag…

Városunk közélete sajnos a választás óta sem lépett a megtisztulás útjára, pedig egyértelmű üzenetet küldtek a választók!