MATKOVICH MUTYI – IMMÁR A SOKADIK, EZÚTTAL ÉPPEN A NYUSZI-CSALÁD KÉPÉBEN

A választási hajrában ismét felvonult a „Nyuszi-család” a Főtéren, de az idei húsvéti díszítés talán még a tavalyitól is sokkal gyalázatosabb lett. 

A gallyakból tákolt díszletből jutott a kisváci körforgalom melletti üzlet elé is, hogy kreativitásból a város szegénységi bizonyítványa bizton ki legyen állítva. Az elképesztően silány, vélhetően alacsony anyagköltséggel elkészített díszletek méltatlanok egy barokk főtérhez és egy város főútjára, de minden bizonnyal az áruk – szokás szerint – busás lehetett. Az öntelt magabiztosság bizonyítéka, hogy a főtéri díszítésre a gyártó még cégnevét is kiírta.

Mondhatnánk, hogy szívvel a színeket keresve hamar megtaláltuk a cég Facebook-oldalát. Színnel Szívvel a két diótörő köszönt vissza ránk a városháza kapuja mellől, mint annak legkiválóbb őrei.

Igaz, idén „a kispadra kerültek”, ahogy a főtéri zenepavilon és a sövény között landoltak az adventi és karácsonyi időszakban. Matkovich Ilona hűséges diótörőit kiállította a játékból.

Inotay alpolgármestere képességeiben bízva hagyja, hogy az kántálja: bizony ők felszámolnak az urambátyám világgal, miközben Matkovich gyerekei szövik már céghálójukat.

A mai világban elegendő egyetlen név, néhány kattintás és maximum pár órán belül fel lehet rajzolni egy céghálót, amit még a főtéri üzletek és a piaci szóbeszédek is alátámasztanak. Matkovich Ilona gyermekei szépen építkeznek barátaik és rokonaik összegabalyodásában. Kinek morzsák, kinek szeletek, kinek egész kenyerek jutnak.

A Színnel Szívvel Kézművesműhely 1995 elnevezésű cég Facebook-oldalát pörgetve feltűnnek a főtér pozdorja mézeskalács díszletei 2013-ból a főtéri diótörők után.

A kapcsolati összefüggéseket nézve nem túl meglepő, hogy a város megvásárolta ezeket a lehasznált díszleteket. Ahogy a városi piacon megtudtuk, Matkovich lányának barátnője az, aki a karácsonyi és húsvéti díszleteket készíti több száz ezrekért immáron három éve. A hűséges barátnőt egyúttal Matkovich egyik fiának cégében is látják dolgozni.

A Ribizli Édesműhely (Matkovich lányának cége) és a jó barátnő Stafirung Dekor – Hello Stafirung cége évek óta közös ügyleteket bonyolít. Nem túl meglepő, hogy ez utóbbi cég néhány többszázezres számlát állított már ki a városnak saját cége és rokonsága cégeinek nevén. Ne felejtsük a Facebook és a NET világában a kusza szálak is feltérképezhetőek némi türelemmel.

A közös fotók pedig különösen hasznosak a szálak felgöngyölítésében. A rokoni/baráti körben számlázott már két olyan cég is a városnak, akik egyazon diósjenei címre vannak bejegyezve.

Több cégnév ugyanazon a címen mindig sejtelmes. De számláz a beosztott/barátnő testvérének cége is „színnel és szívvel” a karácsonyi és húsvéti díszletekért. Nem túl meglepő, hogy 2021 karácsonyára a kisváciaknak már nem jutott karácsonyfára és a város egyes részein silányabb lett a dekoráció, hiszen busás összegért bővült a mézeskalácsház belső díszlete.

Valószínűleg összességében érdekes számot kapnánk, ha kikérnénk közadatban a karácsonyi és húsvéti városi dekoráció költségeit.

Éleslátó Inotay alpolgármester szeme előtt a Matkovich gyerekek lelkesen építik céghálójukat baráti és rokoni köreikkel több szinten is. És még az ingatlan bizniszek kibogozásába bele se vágtunk….

Kedves alpolgármester úr: hogy is vannak ezek az urambátyám viszonyok?