HOGYAN ÁRULD EL A SZÖVETSÉGESED PÁR ÓRA ALATT, A’LA MATKOVICH ILONA

Matkovich Ilona – miközben a választás előtt még leültette volna Rétvári Bencét, most már látva a nagy arányú győzelmét – inkább vele ülne le beszélgetni.

De ami ennél is érdekesebb, az az a hidegvérű leszámolás, ahogy az urnák lezárását követően kihátrált Inotay Gergely mögül. Nemcsak elengedte a kezét, de törölte utólag azt a posztját is, amelyben a választás napján Rétvári Bencét szidja és Inotayt az egekig magasztalja. Szerencsére nekünk megvan az eredeti bejegyzés, amelybe leírja, hogy Rétvári „sokat elvitt, semmit nem hozott”.

Azonban a feldolgozottság még el sem érhette a 100%-ot, Matkovich máris törölte azt a posztot, amelyben azt bizonygatta, hogy bizony szerinte Inotay a jobb és rá is szavazott. Úgy látszik alpolgármestere villámgyorsan vállalhatatlanná vált számára, elvégre amikor letették az esküjüket, abban nem szerepelt, hogy jóban-rosszban, győzelemben és bukásban is együtt maradnak.

A gyors törlés persze nem volt elég, megpróbálta szépíteni a dolgokat, gyorsan gratulált is a köpönyegforgatás nagyasszonya a választáson rekordot döntő Rétvárinak. Aztán a legszebb az egészben, hogy ezt a posztot azzal zárta, hogy „Vác folytatja a megkezdett munkát, haladunk ELŐRE.” Úgy látszik gyorsan kiment a divatból a csak felfelé szlogen.

Kérdés, hogy a választást követő első munkanapon a polgármester nagyasszony hogyan nézett az alpolgármestere szemébe, miután a történelmi bukás után ő volt az első, aki elszelelt. Hogyan bízhatnak meg így egymásban, hiszen kényszerközösséget alkotnak a hatalomért, de valójában zokszó nélkül cserbenhagyják a másikat.

Ilyen számító emberek ülnek jelenleg a váci önkormányzatban. Tudják, hogy vészesen közeledik 2024, és véget érhet kiskirályságuk.