HELLOTAVASZ – SZOMBATON MŰSORVÁLTOZÁS! – A VÖRÖSHÁZBAN BESENCZI ÁRPÁD ÉS NÉPMESE SZÍNHÁZ MŰSORÁT BELTÉRBEN RENDEZIK MEG

„HELLOTAVASZ – KULTÚRPIKNIK” címmel változatos és egyúttal INGYENES programok várják 2022. ÁPRILIS 2-án a térség zene- és színházbarátait a váci Vörösházban (Dr. Csányi L. körút 52.). 

MŰSORVÁLTOZÁS

A várható csapadékos időjárás miatt a szombati rendezvények beltérbe kerültek, a Vörösház belső udvarán a főbejárat után balra, az emeleten tartják meg.

Az Urban Verbunk fellépése elmarad.

A rendezvény fővédnöke: Rétvári Bence országgyűlési képviselő és lapunk, a VácOnline a programsorozat egyik médiatámogatója. 

A szervezők mindenkit várnak sok szeretettel!

PROGRAMOK

Április 02. szombat 14:00

Hevesi Sándor Színház: A helység kalapácsa, Besenczi Árpád előadásában

szombat 15:00

Magyar Népmese Színház: Az aranytollú madár

***

A helység kalapácsa, Besenczi Árpád előadásában

Hősköltemény egy részben, négy énekben

Petőfi Sándor 1844-ben írta ezt a remekművét. Műfaji meghatározása: „eposz-paródia”.
A helyszín egy falusi kocsma, ahol „szemérmetes Erzsók ötvenötéves bájai” megbabonázzák a „helybéli lágyszívű kántort”, viszont Erzsók szívéért a „helység kalapácsa” is verseng. Az óriási konfliktust bonyolítja még a „fondor lelkületű egyházfi”, Bagarja uram a „béke barátja”, Vitéz csepű Palkó és még sok más remek figura felbukkanása.

 

Magyar Népmese Színház: Az aranytollú madár

Erdőlánya tündér titokban felneveli Bergengócia királyának kisfiát és kislányát, akiket az ármányos banya tett ki az erdőre. Amikor eljön az ideje, az Aranytollú madár visszaviszi a gyerekeket a szüleik közelébe a selyemrétre, ahol palotát emel nekik. A banya megsejti, hogy kik a gyerekek, ezért próbatételeket eszel ki, hogy elveszejtse őket. Aranytollú azonban segít, így a végén a szülők és a gyerekek egymásra találnak.