TILTOTT KÜLFÖLDI PÉNZBŐL KAMPÁNYOLHATNAK INOTAYÉK

A kampány utolsó napjaiban egyre többek üzenőfalán jelennek meg eddig ismeretlen baloldali álhír oldalak hirdetései, melyek a Fidesz-KDNP helyi és országos politikusait próbálják lejáratni. A Fidesz szerint törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő cégcsoporttal kapcsolatban.

A kampány utolsó napjaiban egyre több a lejáratási kísérlet. Álhír dömping van az interneten és a postaládákban is. Akik tisztességtelenül kampányolnak, azok azért az utolsó pillanatban ugranak elő meghökkentő lejárató hírekkel, mert így más a választások napjáig nincs elég idő a jogi helyreigazításra. Nacsa Lőrinc a KDNP frakciószóvivője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent információk alapján

„komoly, akár törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő, Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoportról”.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez vasárnap eljuttatott videójában úgy fogalmazott, hogy „a magyar gazdaságot Gyurcsánnyal együtt tönkretevő korábbi miniszterelnök és külföldi társai jól láthatóan bele akarnak avatkozni a magyar választásokba”. Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is elismerte, hogy segítik őt – hangoztatta a KDNP frakciószóvivője.

A sajtóban megjelent információk súlyosak, felvetik a külföldi beavatkozás, valamint a tiltott párt- és kampányfinanszírozás kérdését is – vélekedett, hozzátéve: ezért elsőként kérdéseket akarnak feltenni Márki-Zay Péternek.

  • „Mennyi pénzt kapott külföldi forrásokból a kampányára?
  • Pontosan milyen munkákkal bízta meg a DatAdatot, és mennyit fizetett érte?
  • Miért a cég fizeti a vacsoráit, és mi mást fizetett még a cég?
  • Miről egyeztetett Bajnai Gordonnal, miket vár el tőle Bajnai?”

– sorolta Nacsa Lőrinc.

Márki-Zay Péter és Inotay Gergely az átláthatóság bajnokaként tünteti föl magát, ezért az a minimum, hogy válaszol a magyar állampolgároknak a feltett kérdésekre. Várjuk válaszait!