HARMINC ÉVE SZOLGÁLJA A RÁSZORULÓKAT A LÁMPÁS ’92 KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

Immár harminc éve annak, hogy a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elkezdte áldásos tevékenységét annak érdekében, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő sorstárs családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, a rászoruló gyermekek, családok segítését.

A jubileum alkalmából csütörtökön ünnepi találkozónak, díjátadó gálának adott helyet a püspöki palota díszterme.

Az eseményen Varga Zoltán alapítványtevő elnök rövid áttekintést adott az elmúlt harminc évükről, kiemelve, hogy támogatóiknak, köztük az egyházmegyének, illetve a szakminisztériumnak is köszönhetően mára számos lakóotthon fenntartójaként tevékenykedhetnek a rászorulókért.

Marton Zsolt megyéspüspök – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Marton Zsolt megyéspüspök köszönetet mondott az alapítványtevőknek, vezetőknek, munkatársaknak áldozatos szolgálatukért, s nagy szeretettel köszöntötte a megjelent ellátottakat.

Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője, képviselő-jelölt is köszöntötte a megjelenteket, kiemelve: „A Lámpásnál, az alapítvány tevékenységét megismerve bárki megérezheti, hogy minden ember egyformán értékes, a Jóistennek mindenkivel van terve, mindenkiről van elképzelése, s nem tudhatjuk, hogy ki milyen szellemi, lelki ajándékkal lepheti meg a közösséget a teremtőtől kapott adományainak köszönhetően.”

Beer Miklós nyugalmazott püspök – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Idén az alapítvány díját Beer Miklós nyugalmazott püspök és Pongrácz János, Kemence polgármestere vehette át.

Ribáry Zoltán

Pongrácz János kitüntetett (középen) – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline