A BALOLDAL BELSŐ MÉRÉSE SZERINT IS MÉG TOVÁBB NŐTT RÉTVÁRI ELŐNYE

TaktikaiSzavazás.hu oldal folyamatosan megteszi a tétjeit, azaz térinformatikai előrejelzéseket dolgoz ki, hogy várhatóan miképpen alakul a 2022-es választás eredménye. Az oldal létrehozójának előző „jóslatait” zömében igazolták a valós választási eredmények. Január óta folyamatosan közöljük e baloldali weboldal tippjeit, amely már akkoriban Rétvári Bence győzelmével számolt, amihez képest most továbbra nőtt a jobboldal előnye.

Az előrejelzése szerint PEST megye 4. sz. vk-ben Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) szerezheti meg a szavazatok 52,03%-át, Inotay Gergely (Jobbik) 41,16%-át, dr. Páli Jenő (Mi Hazánk) 4%-át, Korga Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) a 1,98%-át és az összes többi regisztrált jelölt 0,83%-át, azaz a baloldal saját mandátumbecslése szerint is, még egy taktikai szavazás esetén is Inotay vesztésre áll, hiszen -10,87% az összeadott különbség.

Érdemes megjegyezni, hogy a januárban közölt előrejelzésük szerint ugyanezen értékek még csak így álltak:

Rétvári Bence 49.54%,

Inotay Gergely 43.93%,

Mi Hazánk 2.99%-át,

Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2.54% volt.

Ugyanezen TaktikaiSzavazas.hu oldal 2018-ban ugyanekkor 47.4%-ra mérte Rétvári Bencét, ami a valós 52,03 %-hoz képest egy jó közelítésnek tűnik.

***

MINDAZONÁLTAL MINDENKÉPPEN FONTOS MEGJEGYEZNIE A JOBBOLDALI SZAVAZÓKNAK:

„Az esélyesség önmagában nem jelent győzelmet. 9 nap van hátra és most mindenkire szükség van.”