INOTAY 175 NAPJA NEM SZÁMOLT EL AZ ELŐVÁLASZTÁSI KAMPÁNYKÖLTÉSEIVEL

Ahogy alpolgármesterként a vagyonnyilatkozata nem került fel Vác honlapjára, úgy Inotay Gergely az előválasztás óta a kampányköltéseivel sem volt hajlandó elszámolni. Bár választóit azzal hitegette, hogy átláthatóságot biztosít, miután a behúzta a jelöltséget, már meg is feledkezett korábbi ígéreteiről.

Az előválasztás 2021. szeptember 28-i befejezése óta március 22-éig már 175 nap telt el, de Inotay azóta sem vette a bátorságot, hogy beszámoljon, mire és mennyit költött a kampányban.

Amit egyáltalán ki lehet deríteni a költései egy részéről, azt sem neki köszönhetjük, hanem annak, hogy a népszerű közösségi oldalon le lehet kérni egy oldalra költött hirdetési összegek nagyságát, így Inotay kampányának ez a része rajta kívülálló okokból megismerhető. Azonban

a szórólapoknak, standolásoknak, plakátoknak, egyéb hirdetéseknek és a járulékos költéseknek még a nagyságrendjét is titkolja a jelölt.

Saját magán és néhány bizalmasán kívül nem tudhatja senki, hogy milliókat, esetleg váci családi házak árának megfelelő összegeket vagy annál is sokkal többet égetett-e el a képviselőjelölt a kampány időszakában.

Ismeretes Márki-Zay Péter is hasonlóan cselekedett, az előválasztást követően a kampányszámla nyilvánosságát ígérte, de az oldal jelszót kért a megtekintéshez.

Inotay titkolózása ékes bizonyíték arra, hogy a hatalom megszerzése érdekében a baloldali pártok a csillagokat is leígérik, de amikor ténylegesen cselekedniük kellene, addigra elfogy a tudomány, s legfőképp az akarat.