AZ INKOMPETENS INOTAY ORRA ELŐTT ZAJLOTT MATKOVICH TÖRVÉNYTELENSÉGE – Ő ÉSZRE SE VETTE?

Inotay minden irodai munkanapján elhalad közös kabinetfőnökük, Iványi Károlyné előtt. És egyik nap se tűnt fel neki, hogy Iványiné törvénysértő kinevezéssel ül ott. Vajon mit nem vesz még észre? Vajon az orra előtt bármit meg lehet csinálni, és ő csak bambán néz és bólogat? Ennyire inkompetens és irányítható a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje?

A Pest Megyei Kormányhivatal Humánpolitikai Főosztálya megállapította, hogy Matkovich Ilona Vác Város polgármestere törvénytelenül alkalmazza barátnőjét, Iványi Károlynét kabinetfőnöki megbízási szerződéssel. Inotay Gergely alpolgármester orra előtt zajlott Matkovich törvénytelensége. Miként fordulhatott elő, hogy Inotay észre sem vette mi folyik az ajtaja előtt a Polgármesteri Hivatalban?

Vác Város Önkormányzat Polgármesteri Kabinetét 2020. április 29. napja óta Iványi Károlyné vezeti kabinetfőnökként, aki nevezetesen Vác Város polgármesterének, Matkovich Ilonának a barátnője. A hatályos jogszabályok értelmében megbízási szerződéssel vezetői pozíció nem tölthető be, vezető beosztással kizárólag tisztviselői kinevezéssel rendelkező munkatárs lehetne megbízható.

A Pest Megyei Kormányhivatal megállapította 2021 nyarán – hivatkozással a Kttv. 129. § (1) bekezdésére), hogy jogellenes az a gyakorlat, amely szerint az önálló szervezeti egységként működő Polgármesteri Kabinetet Iványi Károlyné kabinetfőnöki megbízási szerződés alapján vezeti.

A Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott közokirat bizonyítja, hogy Matkovich Ilona polgármesterként jogsértő magatartást követett el. Inotay Gergely alpolgármester orra előtt zajlott Matkovics törvénytelensége.