NEM HAJLANDÓ RÉTVÁRI PLAKÁTJAINAK MEGRONGÁLÁSÁVAL FOGLALKOZNI A VÁCI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ÉS ANNAK BALOLDALI DELEGÁLTJA

Rétvári Bence országgyűlési képviselőjelölt plakátjait több alkalommal is megrongálták az utóbbi napokban, ezért bizonyítékokkal alátámasztva kérte a jogsértés megállapítását a váci választási bizottságtól. A bizottság március 11-én, pénteken tárgyalta az ügyet. Döntésükben a baloldali bizottsági tag szavazatával arra jutottak, hogy érdemben vizsgálni sem hajlandók a jogsértést. Egyedül a Fidesz delegáltja szavazott amellett, hogy a plakátrongálás törvénybe ütközik, és sérti a jelöltek közötti esélyegyenlőséget valamint a rendeltetésszerű joggyakorlást.

Az, hogy a plakátrongálás a baloldali delegáltak szerint vizsgálatra sem érdemes, különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy korábban az ő jelöltjük háborgása volt olvasható internet-szerte a megrongált plakátok miatt.

Ugyanakkor az is tény, hogy a baloldal pártjai az elmúlt években rendszeresen médiaeseményeket szerveztek, hogy a nyilvánosság előtt rongáljanak meg olyan plakátokat, amik nekik nem tetszettek. A nemzeti konzultációk plakátjait mások mellett – a váci baloldali jelöltet is támogató – Párbeszéd és a Momentum politikusai is előszeretettel ragasztgatták át és rongálták meg.

Az egyik hazai Soros-szervezet, még „kisokost” is készített arról, hogy hogyan kell úgy megrongálni a plakátokat, hogy el lehessen kerülni a felelősségre vonást.

A baloldal váci jelöltje tehát a nyilvánosság előtt a saját plakátjainak megrongálását elítéli, azonban amikor delegáltjának szavaznia kell arról, hogy jogsértő-e Rétvári plakátjainak megrongálása, akkor már érdemben foglalkozni sem hajlandók az üggyel.