GULYÁS GERGELY: A NYUGODT FEJLŐDÉST KELL FOLYTATNI (0627 VIDEÓ)

18 nap választ el minket a sorsdöntő választástól – kezdte március 16-án Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője és jelöltje a kampány nagygyűlés előtti sajtótájékoztatón. Soha nem gondoltuk volna, hogy egy választásnak ekkora tétje lehet bármikor. Most nem csak az ország előrehaladása, nemcsak a családok jövője, nemcsak a gyermekek nevelésével kapcsolatos kérdések, hanem olyan alapvető kérdésben is dönthetünk majd április 3-án, mint a háború és béke. A nagygyűlésünk két meghívott előadónknak, Földi-Kovács Andrea újságírónak és Gulyás Gergely miniszter úrnak ezúton is köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat. 

A térség országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje, Rétvári Bence kampány nagygyűlése előtti sajtótájékoztatója, amelyen részt vett Földi-Kovács Andrea újságíró és Gulyás Gergely miniszter – Fotó: VácOnline

Amikor megkérdeztem Rétvári Bencét, hogy miről beszéljek ma este, akkor csak annyit mondott, hogy arról, amiről szoktál – mondta Földi-Kovács Andrea. Április 3-án valóban egy nagyon összetett nap és ez egy roppant sokrétű választás lesz, ugyanis egyszerre lesznek országgyűlési választások és egy népszavazás is a gyermekvédelmi törvényről. Arról a gyermekvédelmi törvényről, ami hosszú távon meghatározhatja hazánk és a gyermekeink sorsát is. Talán nem titok önök előtt, hogy a Védett Társadalom Alapítvány kurátoraként erről az értékválasztásról és értékkonfliktusról szeretnék beszélni, mert valóban ez fog eldőlni április 3-án, ez a valódi küzdelem.

Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy amikor egy országgyűlési választáson választunk, akkor tulajdonképpen sorsot, illetve jövőt is választunk gyermekeinknek, hazánknak, nemzetünknek, családjainknak.

Azért jöttem ma el, hogy erről beszéljek.

Rétvári Bence és Földi-Kovács Andrea újságíró – Fotó: VácOnline

Gulyás Gergely is köszöntötte a sajtó képviselőit, majd így folytatta:

Vác és térsége jó kezekben van, hiszen Rétvári Bence személyében olyan ember képviseli az itt élőket, akinek komoly rálátása van a kormánypárti frakcióban az ország lényeges kérdéseire, aki 12 éve nagyon sokat tett azért, hogy ez a térség fejlődjön.

Ő nem ígéretet tesz, hanem olyan négy év van mögötte, amelyben ennek a térségnek az adottságait maximálisan szem előtt tartotta, ennek szellemében nagyon komoly fejlesztések történtek. Itt Vácon a 2019. évi önkormányzati választások során a vezetés megváltozott, és jól látjuk, hogy azoknál az önkormányzatoknál, ahol vezetőváltás történt, a politikai célok sokkal fontosabbakká váltak, mint az önkormányzati célok, az önkormányzati célokat feláldozzák az országos politika oltárán.

Most a feladat egyértelmű és világos. Van egy olyan ellenzék, ami mindent el akar törölni, ami az elmúlt négy évben létrejött, megváltoztatnák a családtámogatási rendszert, eltörölnék a rezsicsökkentést, nem támogatják az infláció ellen tett lépéseket, zavarosan és össze-vissza beszélnek a szomszédunkban dúló háború kapcsán, pedig abban világos, egyértelmű állásfoglalást kell tenni, Magyarországnak ahhoz kell hozzájárulnia, hogy mihamarabb béke legyen és Magyarországnak semmiféleképpen nem szabad ebbe a háborúba belesodródnia.

Hogyha ők lennének kormányon, akik most hála a Jóistennek, ellenzékben vannak, és kormányzati pozícióból fogalmazták volna meg azokat a célokat, szándékokat és cselekedeteket, akkor ma Magyarország is hadviselő fél lenne, katonákat és fegyvereket küldtünk volna a háborúba.

Nekünk az a határozott, egyértelmű álláspontunk, hogy az ország nyugodt fejlődését kell folytatni és ehhez feltétlenül arra van szükség, hogy ne vegyünk részt ebben a háborúban. Szeretnénk, hogyha azok a programok, amelyeket az elmúlt években mindenki megismerhetett, és amelyek a polgári kormányzás időszakát jellemezték, folytatódnának és kiteljesedhetnének, a családpolitikától, társadalompolitikán és gazdaságpolitikán át a minimálbér emelésig számtalan olyan intézkedés történt, amivel talán még azok is egyetértenek, akik nem ránk szavaznak, és mindenféleképpen haszonélvezői azok is, akik nem a kormánnyal szimpatizálnak.

Földi-Kovács Andrea újságíró, Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely miniszter – Fotó: VácOnline

Éppen ezért a békére és a polgári kormány folytatására hívunk mindenkit és ezért kérjük, hogy mindenki menjen el április 3-án szavazni. Itt a Vác központú választókerületben is és szavazzon Rétvári Bencére, illetve a Fidesz-KDNP listájára.

A nagygyűlés előtti sajtótájékoztató – a 0627 videója