SZÁDOCZKI IMRE: A VÁROS VEZETÉSÉBEN LASSAN SOKKAL TÖBB A SÁROS EMBER, MINT A TISZTA

A VácOnline hétfői sorozatában ezúttal is rövid interjút kértünk Szádoczki Imrétől, a Fidesz váci elnökétől, hogy tolmácsolja olvasóinknak a helyi jobboldal szemszögéből az előző hét közéleti történéseit. Mint mindig, ezúttal sem hagyta a baloldal botrányos téma nélkül a váciakat:

1. A VÁROSHÁZA MÉG AZ ÖLÜKBE HULLT PÉNZZEL SEM TUD MIT KEZDENI 

2. MATKOVICH – BÁR MÁR LÁTTA IS, HOGY MI SZÉPÜL MEG A 4 MILLIÁRDOS TÁMOGATÁSBÓL, – MÉG MINDIG KERESI AZT

3. ÚJRA ÉS ÚJRA SUNYI VÁDASKODÁS A JOBBOLDAL DESTRUKTÍV HÍRBEHOZÁSÁRA

4. INOTAY MÁR OLYAN SOKOLDALÚ, HOGY MÁR TÁN HÍVEINEK IS HIHETETLEN

5. AZ ÖSSZEFOGÁS ÚJABB KÖZÉLETI SZEREPLŐJÉRŐL DERÜLT KI, HOGY FELTEHETŐEN MÉLTATLAN A VÁCIAK BIZALMÁRA

 

VO: Vác városa több százmillió forintot kapott óvoda és bölcsőde fejlesztésre. Hogy látja, helyes kezelése-e ez az állami támogatásoknak?

– Sajnálatos tény, hogy ezekből a támogatásokból még egyetlen óvoda fejlesztése, felújítása sem indult meg. A Baba utcai bölcsőde építése pedig még ráadásul bontásba torkollott. A hozzá nem értés, a szakmaiság és a felelősség teljes hiányát látják a váciak szinte minden városházi tevékenységben. Folyamatosan kormányzati elvonásokról szónokolnak, de még az ölükbe hullt pénzzel sem tudnak mit kezdeni. A környék összes kistelepülésén már átadták az új intézményeket, Vácon pedig semmi nem történik.

 

VO: Hány hétfőnek kell még eltelnie, hogy Matkovich Ilona észre vegye azt, hogy Vácon már megkezdődött a 4 milliárd forintos állami támogatás felhasználása?

– Ez a jelek szerint még beláthatatlan időt vesz igénybe, mindenesetre örömmel konstatáltuk, hogy a polgármester állítólag valamikor januárban, (bokros teendői mellett erről elfelejtett beszámolni), végre megnézte a székesegyház felújítását. Rétvári Bence meghívására erre nem volt hajlandó, de végre láthatta, hogy a 4 milliárd jó helyen van! Matkovich Ilona viszont még mindig folyamatosan azt szajkózza, hogy neki jár még egy  másik 4 milliárd. Tudjuk, minél többször állítja valaki a nyilvánvaló hazugságot, előbb-utóbb már el is hiszi, hogy ez az igaz, sőt abban reménykedik, hogy másoknál is bejön ez a retorika. Matkovich esetében pontosan erről van szó. 

 

VO: Jól érzékeljük, hogy burkoltan megint a jobboldalt támadta a polgármester a városban történt rongálások miatt?

Szót ejt a plakát rongálásról is, és azt sejteti, hogy ez megbízásból történt. Ismételten a leghatározottabb visszautasítjuk a burkolt célzást, hogy a szervezett jobboldalnak bármi köze lenne ehhez!

 

VO: Inotay Gergelyről e hétvégén is kiderítette a városházi sajtó, hogy valóban mindenhez IS ért. A virológus, szociológus, közgazdász, egészségfejlesztő most háborús szakértőként is megnyilvánult. Hogy kommentálná ezt a látszólagos sokoldalúságot?

– Inotay Gergely háborús szakértőként állást foglal az orosz-ukrán háború, a NATO és hazánk kapcsolatáról. Mondjuk ehhez segítségül hívja az ellenzéki sajtó prominens lapját is, de így is elég nagy a katyvasz. Maradni kéne az énekkarnál és a tanításnál…

 

VO: Erre a hétre is jutott az Összefogás erkölcsi lépcsőfokain egy újabb grádics lefelé. Mit szól a jobboldal ahhoz, amelyek a múlt héten napvilágra kerültek Tisza Zoltánról?

– Itt van a város vezetésének erkölcsi színvonala. Lassan sokkal több a sáros ember, mint a tiszta. Az eddigiekhez, a teljesség igénye nélkül sorolom: Kiss Zsolt sikkasztással gyanúsított, Ferjancsics László volt barátai szerinti pénzhiéna, Fehér Zsolt (Zsizsik) váci náci és betegesen perverz pornólap-szerkesztő, Tótváradi-Nagy Bence, az ékegyszerű váci náci mellé most friss botrányos figuraként csatlakozott Tisza Zoltán is, a volt mentős, aki jelenleg az Emberi Kapcsolatok Bizottság külsős tagja. Tisza mentősként a sajtóhírek szerint nemrégiben meglopott egy magatehetetlen beteget. Tényleg azt kell megtapasztalnunk, hogy mindig van lejjebb.

Ez az ominózus bizottság azért így Zsizsikkel és Tiszával nagyon kemény. A vezetés a város teljes megdöbbenésére NÉMA, Inotay volt hittantanár pedig mélyen HALLGAT.