MEGKÉRDEZZÜK TISZA ZOLTÁNT: AKAR-E A VÁCI DK ÉLÉN ÉS AZ EMBERI KAPCSOLATOK BIZOTTSÁGÁBAN KÜLSŐS TAGKÉNT MARADNI?

Rendőr, mentő, tűzoltó… Nincs ember, aki ne nézne fel rájuk, mint mindennapjaink hőseire, de amikor ennek ellenkezője derül ki róluk: korrupt utcai járőr, tolvaj mentős, aki eszméletlen betegeket foszt ki, gyáva tűzoltó, aki veszni hagyja a bajtársát, valami elpattan bennünk… Ez történt velünk is, amikor másfél éve néhány olvasónk felkereste szerkesztőségünket, hogy a baloldali városháza egyik bizottsági tagja méltatlanná vált hivatásához, ezért onnan azonnali hatállyal el is bocsájtották.

Sok részletre kiterjedő, de egybehangzó történeteik mind ugyanarról a személyről szóltak.

Mivel lapunk a pletykáknak nem ül fel, így hát akkoriban sajtókérdéssel megkerestük e személy feletteseit, hogy igaz lehet-e a róla szóló hír? Nem kaptunk hivatalos választ, de rejtekutakon megtudtuk, hogy mélységesen szégyellik ezt az eltávolított munkatársat, akinek esete árnyékot vet erre a tiszteletreméltó testületre. Így működünk mi emberek: legyen egy medencényi kristálytiszta víz, de ha valaki beleköp, akkor hajlamosak vagyunk megundorodni az egésztől. Ezért gyakorlatilag a mentőszolgálat jó hírneve miatt nem is forszíroztuk egy jó ideig az ügyet.

Lapunk nem a váci politikusok lejáratására szakosodott, hanem arra, hogy a megválasztott helyi közszereplők magukról elrejteni kívánt „arcát” is megmutassa a választóknak.

Ha valaki azt akarja eltitkolni, hogy mentősként lopott egy idős, magatehetetlen nénitől, s ezért elbocsájtották, akkor egy olyan képet próbált elrejteni a választói elől, amelyet nekünk kötelességünk megmutatni, és a dolgok teljes félreértelmezése, ha ezt valaki fizetett passziónknak véli.

Az a politikus, aki pedig a valóságot meglátja abban a tükörben, amit elé állítunk, akkor az ne a tükröt okolja azért, amit benne lát.

A 2020 májusában felállt új szerkesztőség azóta elképedve látja azt a váci Összefogást, akiket összefújt a legutóbbi választási szél. Semmi után nem kell kutakodnunk, olvasóink látnak el témákkal, dokumentumokkal, amelyek sorra leplezik le az Összefogás frakció tagjainak és az általuk pozícióba helyezett bizottsági tagoknak, számos intézményvezetőnek azt a másik arcát,

amelyet ha megmutattak volna a választóiknak, akkor emberfia nem adta volna rájuk a voksát. Ebben az összefújt Összefogásban van náci, perverz pornóírótól, a saját párttársait meglopó számlahamisítón, a városházát már-már családi bizniszként működtető keresztanyuig olyan karakterek, akikről senki nem érti, hogy mit keresnek közéleti szerepben, hogyan képviselhetnek tisztességes választókat?

Ezeket az alapvetéseket Tisza Zoltán fenyegetőző és hazug posztja kapcsán voltunk kénytelenek leszögezni.

Mi nem vadászunk a politikusokra és egyetlen tényfeltáró írásunk kapcsán sem vesztettünk még sajtópert, mert EGYETLEN TÉNYFELTÁRÓ CIKKÜNKET SEM TUDTÁK ÉRDEMBEN CÁFOLNI, már csak azért sem, mert ezekkel meg sem próbálkoztak.

(De hogy a megmaradt választóiknak mégis tudjanak mondani valamit, ezért mindenféle csip-csup üggyel pereskednek rengeteg közpénzt felemésztve, s ha megnyernek néhanap egyet-egyet, akkor nyújtogatják a nyelvüket, íme, hazug a VácOnline.) Ezek fényében:

Tisztelt Tisza Zoltán!

Ne cifrázzuk oda-vissza levelezéssel! Most lehetőséget szeretnénk adni Önnek, hogy tisztázza magát, és ha tudja, cáfolja az Önről eddig közölteket! Mivel Ön mindenkit arra biztatott, hogy ne a családját zaklassa, hanem Önt kérdezze, mi ezen felbátorodva azt szeretnénk, ha az alábbiakra válaszolna nem nekünk, hanem az olvasóinknak, akiknek egy része már cikkünk megjelenése előtt is tudott az Ön ügyéről:

1.
A birtokunkba került „Közalkalmazotti jogviszony megszüntetése” című dokumentum, amely tartalmazza Tisza Zoltán mentőtechnikus 2020. szeptember 14-én történt rendkívüli felmentését a Kjt. 25. § (2) g) pontja alapján. Ez Önről szól-e, amennyiben igen, úgy kommentálná-e olvasóinknak, hogy a kétoldalnyi Indoklásban leírtak helytállóak-e, megtörtént-e mindaz, ami miatt az Országos Mentőszolgálattal fennálló határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonya rendkívüli felmentéssel megszűnt?

2.
Az Indoklás részből idéztünk az előző cikkünkben, amiből nem az esendő ember belső-külső kálváriája érdekes a váci választók számára, hanem amennyiben megtörtént az, amiért Önnek azonnal távoznia kellett a szolgálattól, mit mondana, mennyire megbízható Ön erkölcsileg az Emberi Kapcsolatok Bizottságban?

3.
Igaz-e az az értesülésünk, hogy Ön még megpróbálkozott az előző munkahelye perlésével is, de ott az ügyvédjének még mondtak olyat, amitől azonnal elálltak a pereskedéssel. Érdekli ez is a választókat, ha valóban volt ilyen, mi késztette akkor a meghátrálásra?

4.
Voltak-e Önnek a szexiparban érdekeltségei egykor? Ma Gattyán György, a miniszterelnöki pozíció egyik aspiránsa sohasem titkolta, hogy a vagyona alapjait a szexipar teremtette meg. Kérjük, számoljon be olvasóinknak, ha ez Önnel is így történt!

5.
Ha a mentőknél valóban etikailag súlyosan kritizálható cselekedetet követett el, akkor szándékozik-e tovább a váci DK élén és az Emberi Kapcsolatok Bizottsága külsős tagjaként maradni?