200 MILLIÓ FORINTOT KAPTAK INOTAYÉK ÓVODAFEJLESZTÉSRE – SEMMIT NEM CSINÁLTAK

Három óvoda bővítésére és fejlesztésére kapott Vác önkormányzata kormányzati támogatást még tavaly nyáron, nem is keveset. Ez idáig azonban nem történt semmi. Se bővítés, se felújítás, se tetőcsere.

A deákvári Sirály utcai óvoda bővítésére és felújítására 85 millió forint állami támogatást kapott a váci önkormányzat, azonban úgy tudjuk, a mai napig semmi nem történt az intézményben. A támogatásnak köszönhetően pedig az épület felújítása mellett egy új csoportszobával bővülhetne az intézmény.

A Sirály utcai óvodába 145 gyermek jár, akik kulturált elhelyezését és kiszolgálását tovább segítené a 85 millió forint támogatásból megvalósuló fejlesztés. A plusz csoportszobával újabb 25-30 gyermek számára nyílik lehetőség óvodai elhelyezésre. Vagyis csak nyílna, ha végre elkezdődne a beruházás.

A Kölcsey utcai óvodában szintén nem történt meg a tetőfelújítás, amelyre 18 millió forint kormányzati támogatást kapott az önkormányzat. Pedig az intézményben régóta megoldatlan probléma a lapostető, ami egy régebbi technológiával készült és aktuálissá vált az épület felújítása is. Inotayéknak valahogy mégsem sikerült még elintézni, hogy elkezdődjön a fejlesztés.

Az Újhegyi úti tagóvoda bővítésre szintén kapott támogatást a váci önkormányzat, méghozzá 95 millió forintot. Információink szerint viszont itt sem kezdődött el a beruházás.

Úgy látszik, a gyerekek és az oktatási intézményben dolgozók nem olyan fontosak Inotayék számára. Pedig, ha valaki, akkor ő tanárként pontosan tudhatná, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek megfelelő környezetben nevelkedjenek.

A siránkozás tökéletesen megy arról, hogy az állam nem támogatja az önkormányzatot. Amikor viszont igen, akkor ülnek a több száz millió forinton és nem fordítják arra, amire kapták. A gyerekekre. Pedig egyszerű a feladat: az állam adja a pénzt, az önkormányzat intézi a fejlesztést.

Ha néhány óvoda felújítása (ahol ráadásul ölébe hullott a támogatás), kifog Inotayn, hogyan akar egy egész választókörzetet fejleszteni?