OLVASÓNK SZERINT IS MOSTANÁBAN FELTŰNŐ NAGY CSÖND VAN A KÖZTERÜLETI BÜNTETÉSEK KÖRÜL?

Egyik olvasónkat január 5-én megbüntették az Ady Endre sétány és a Petróczy utca torkolatánál tilos parkolásért, és akkoriban megküldte nekünk a történetét, amit közöltünk is. Azóta érdekes megfigyelést tett, hiszen rendszeresen arra jár, s amennyiben jól látta az azóta történteket, úgy közfigyelemre érdemes e tapasztalata, amit az alábbiakban meg is osztunk önökkel:

„Idén január 5-én megbüntettek az Ady Endre sétány és a Petróczy utca torkolatánál arra való hivatkozással, hogy nem tartottam be az 5 méteres távolságot a két út elválasztásánál. Erről fényképeket is küldtem. Nos mivel minden hétfőn szerdán és pénteken úszni járok a Burgundia utcából, valamint hetente kétszer Nógrád megyéből hazafelé jövet a Duna-parton jövök végig – kikerülve a városi forgalmat és lámpákat – minden esetben látom a gépkocsik tömegét ugyanott parkolni reggel, délben, délután egyaránt.

Azóta egyetlen alkalommal sem láttam büntetőcédulát senkinél, pedig naponta legalább 10 különböző autó parkol ugyanott, az 5 métert nem betartva, valamint valóban szabálytalanul, a jelzőtábla előtt. Eleinte dühös voltam, azután rájöttem!

Választási időszak van, azzal támogatja a város a maguk országgyűlési képviselőjelöltjének a kampányát, hogy most nem büntet senkit?

Ha így lenne, szerintem ügyes megoldás, bár nem érzem korrektnek. És még szépen fejeztem ki magam…!”

Írják meg olvasóink, tapasztalnak-e ilyen „csöndet” a közterületi büntetések körül?