NOVÁK KATALIN VOLT A VÁCI POLGÁRI ESTEK ELSŐ VENDÉGE – MOST PEDIG Ő MAGYARORSZÁG ELSŐ NŐI KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE

Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár volt 2018. október 26-án a Váci Polgári Est első vendége, ma pedig – 2022. március 10-én – őt választotta meg a Magyar Országgyűlés hazánk köztársasági elnökének, aki személyében e poszton eddig ő a legfiatalabb és az első nő.

GRATULÁLUNK!

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Novák Katalin még mint család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a kormányzat akkoriban új, de azóta kiválóan bevált családpolitikai intézkedéseiről beszélgettek ezen az esten, amelynek már akkoriban is Fábián Fédra volt a háziasszonya.

A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés – hangsúlyozta Rétvári Bence, Novák Katalin pedig kifejtette, hogy a csok része egy garantáltan három százalék alatti kamatozású hitel.

Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár volt 2018. október 26-án a Váci Polgári Est első vendége

„A magyar fiatalok családcentrikusak, a jövőjüket családban képzelik el, átlagosan két gyermeket terveznek és a kormányzat támogatni kívánja a gyermekvállalás feltételeit” – jelentette ki a politikus, aki már akkoriban is, a maga posztján a magyar családokért szeretett volna sokat tenni. Most pedig, hogy köztársasági elnökké választották szintén hitet tett a magyar családok mellett, beszédében így fogalmazott:

„Ajándéknak tekintem, hogy nyolc éven keresztül kormányzati feladatom a családok jövőjének biztosítása volt. Hálás vagyok azért a kétszázezer gyermekért, akiknek a vállalásához plusz segítséget tudtunk adni. És hálás vagyok azért a hétszázezer gyermekért is, akik enélkül a segítség nélkül is megszülettek volna. Ha túltekintünk az ország határain, akkor a világon több mint egymillió megszületett magyar életnek örülhetünk tíz év alatt.”

Novák Katalin volt 2018. október 26-án a Váci Polgári Est első vendége